Traian Băsescu l-a decorat pe Hans-Gert Pottering cu Steaua României în grad de mare ofiţer

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat miercuri pe Hans-Gert Pottering, membru al Parlamentului European şi preşedintele Fundaţiei 'Konrad Adenauer', cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de mare ofiţer, relatează Agerpres.

09 iul. 2014, 09:25
Traian Băsescu l-a decorat pe Hans-Gert Pottering cu Steaua României în grad de mare ofiţer

În ultimii 10 ani am avut un parteneriat cu dumneavoastră atât în calitate de preşedinte al Parlamentului European, cât şi în calitate de reprezentant al Germaniei, reprezentant proeminent al Germaniei în Uniunea Europeană. Am avut ocazia să vă cunosc şi să ştiu multe lucruri despre activitatea de 35 de ani pe care aţi desfăşurat-o în Parlamentul European. Consider că înmânarea unei înalte decoraţii a statului român dumneavoastră personal este o onoare şi pentru mine şi pentru poporul român’, i-a spus Traian Băsescu lui Hans-Gert Pottering.

De asemenea, şeful statului i-a mulţumit acestuia pentru ceea ce a făcut pentru România.

‘Aţi fost unul dintre politicienii extrem de importanţi care după revoluţiile din 1989 din spaţiul comunist aţi promovat ideea integrării acestor ţări în UE. La vremea la care dumneavoastră susţineaţi ideea integrării fostelor state comuniste, puţini erau optimişti. Iată că ideile mari pentru Europa rezistă şi se materializează iar pentru ce-aţi făcut pentru Uniunea Europeană, pentru România eu ţin să vă mulţumesc’, i-a mai spus Traian Băsescu.

Hans-Gert Pottering a afirmat că nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Românie. ‘Când am fost ales pentru Parlamentul European, pentru prima dată în 1979, dacă cineva mi-ar fi spus că o să fiu pe 9 iulie 2014 la Administraţia Prezidenţială din Bucureşti şi că voi primi din partea preşedintelui României o înaltă decoraţie aş fi spus că este un vis, ar putea fi o speranţă, dar nu va fi realitate’, a arătat preşedintele Fundaţiei ‘Konrad Adenauer’.

În acelaşi timp, el a punctat că Uniunea Europeană nu este doar o organizaţie politică, ci o comunitate de state, cetăţeni, care sunt uniţi sub aceleaşi principii.

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri şi o delegaţie a Uniunii Creştin-Democrate din Bundestagul RF Germania.