Traian Băsescu, la Chişinău, după summitul de la Vilnius: Cu certitudine, începem să ne întâlnim în UE

Preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut o scurtă vizită la Chişinău, venind de la Vilnius, unde a fost semnat Acordul de Asociere şi Liber Schimb între Moldova şi Uniunea Europeană. În cadrul declaraţiilor susţinute alături de preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, Băsescu a mulţumit cetăţenilor şi politicienilor moldoveni care au susţinut apropierea Moldovei de peste Prut de Uniunea Europeană.

29 nov. 2013, 15:04
Traian Băsescu, la Chişinău, după summitul de la Vilnius: Cu certitudine, începem să ne întâlnim în UE

„Vizita mea este neplanificată, dar arată că uneori drumul unui preşedinte român de la Vilnius la Bucureşti trece prin Chişinău”, a spus Traian Băsescu.

Acesta i-a avertizat pe moldoveni că, în pofida succesului de la Vilnius, drumul până la integrarea Moldovei în Uniunea Europeană va fi unul lung. Astfel, s-au scurs 14 ani între semnarea acordului de asociere UE-România până la integrarea efectivă din 2007. „Parafarea acordului de asociere şi liber schimb nu este o opţiune definitivă. Până la integrarem drumul este lung şi adesea dificil”, a afirmat şeful statului român.

Traian Băsescu a mulţumit, în numele României, pentru alegerea făcută de către basarabeni, de integrare în Uniune. „România mulţumeşte cetăţenilor Republicii Moldova, guvernelor Filat şi Leancă şi tuturor politicienilor ce au susţinut acest drum către UE. Cu certitudine, începem să ne întâlnim în Uniunea Europeană„, a conchis preşedintele României.