Traian Băsescu, la Parchetul Militar: Am fost chemat în calitate de fost preşedinte UPDATE VIDEO

Traian Băsescu a ajuns miercuri la Parchetul Militar, în urma unei plângeri a senatorului Ioan Ghişe. El a plecat după mai puţin de jumătate de oră, spunând că a fost chemat în calitate de fost preşedinte.

27 apr. 2016, 10:05

UPDATE Ioan Ghișe a declarat că a fost marţi la Parchetul Militar unde a dat o declarație cu privire la plângerea penală pe care a depus-o împotriva fostului președinte Traian Băsescu și a unor angajați ai Serviciului de Protecție și Pază.

„Am fost ieri, am stat trei ore și jumătate la Parchetul Militar, am citit conținutul dosarului și am dat o declarație. Am constatat că am depus plângerea în ianuarie 2013 și am fost audiat la Parchetul General (…) după un an de zile, adică în februarie 2014, au declinat competența prin ordonanță și au transferat dosarul la Parchetul Militar, pentru că plângerea penală a fost îndreptată de mine împotriva lui Traian Băsescu și împotriva lucrătorilor SPP care m-au agresat. Eu am îndreptat plângerea împotriva lui Traian Băsescu pentru că el exercita în mod abuziv funcția de președinte și este șeful dispozitivului de spp-iști care îi asigură protecția. Nu șeful militar, dar președintele României, potrivit Constituției și legii, este șeful CSAT, adică pe linie ierarhică militară este șeful tuturor militarilor din România”, a declarat Ioan Ghișe, miercuri, la Antena 3, preluat de Agerpres.


UPDATE Traian Băsescu, declaraţii la ieşirea de la Parchet:

Am fost chemat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghişe că a fost evacuat de la Ziua Naţională, de la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale din 2012.

Am dat declaraţii. Am spus ce am ştiut.

 

Traian Băsescu a spus doar că a aflat cine a făcut plângere împotriva lui.

„Ştiu doar că e vorba despre senatorul Ghişe… Nu ştiu calitatea (în care a fost chemat – n.r.)”, a declarat Traian Băsescu.

La începutul anului 2013, senatorul Ioan Ghişe a depus o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care i-a reclamat pe Traian Băsescu şi angajaţi de la SPP, arătând că a fost scos cu forţa de la recepţia dată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, de Administraţia Prezidenţială, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
Potrivit News.ro, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, declara în 1012 că Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţie pentru un incident prin care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi, respectiv prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări.