Traian Băsescu: Măsurile nu sunt suficiente ca să stăvilească boala. Realitatea nivelului de imbolnavire e ascunsă

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că marea problemă pe care România o are la ora actuală este că măsurile luate de autorităţi până acum nu sunt suficiente pentru a combate pandemia de coronavirus.

01 dec. 2020, 20:25
Traian Băsescu: Măsurile nu sunt suficiente ca să stăvilească boala. Realitatea nivelului de imbolnavire e ascunsă
Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că situaţia epidemiologică din România este mult mai gravă decât ne spun autorităţile.

„Marea problema pe care o avem in mod real este ca masurile nu sunt suficiente ca sa stăvilească boala. Uitati-va cati oameni ajung in spitale deja in stare de terapie intensivă. Asta pentru ca nu se testeaza. Din cauza asta ATI a ajuns la limita”, a spus Traian Băsescu la România Tv.

Traian Băsescu: Situaţia este mult mai gravă decât se prezintă în raportări

„Realitatea nivelului de imbolnavire a populatiei este ascunsă sub aceste raportari. Situaţia este mult mai gravă decât se prezintă în acele raportări zilnice.O să o descoperim, probabil, după alegeri.”, a mai Traian Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Urât moment al trufiei unui preşedinte

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat marţi, 1 decembrie,  4.272 de infectări cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost confirmate 199 de decese. A fost înregistrat un nou record în ceea ce privește persoanele de la Terapie Intensivă: 1.259 de pacienți la ATI în ultimele ore

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.11.2020 (10:00) – 01.12.2020 (10:00) au fost raportate 199 de decese (130 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Citeşte şi Traian Băsescu cere STARE DE URGENȚĂ

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438. Dintre acestea, 1.259 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.122.192 de teste. Dintre acestea, 14.588 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.551 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.037 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 37 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 1 decembrie.

Pe teritoriul României, 45.863 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.186 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 65.772 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.

 

 


loading...