Traian Băsescu: Meciul România – Albania este sinteza perfectă a stării poporului român

Traian Băsescu a fost prezent luni seară în studioul România TV şi a comentat inclusiv eşecul echipei naţionale de fotbal a României în meciul cu Albania de la Euro 2016, care i-a atras eliminarea din competiţie.

20 iun. 2016, 18:57
Traian Băsescu: Meciul România – Albania este sinteza perfectă a stării poporului român

Traian Băsescu este e părere că felul în care „tricolorii” s-au prezentat la meciul cu Albania este imaginea perfectă a stării poporului român. „Meciul România – Albania a fost pentru mine sinteza stării poporului român. Echipa asta de fotbal nu a pus tot sufletul să apere culorile ţării noastre. Iar noi trebuie să ne obişnuim că nu trebuie să cerem altora să fie patrioţi. Noi trebuie să fim patrioţi”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte se consideră un patriot adevărat, deşi de-a lungul timpului despre el s-a spus contrariul. Băsescu a argumentat că inclusiv în 2010, când a anunţat tăierea pensiilor şi a salariilor celor din aparatul bugetar, a dat tot o dovadă de patriotism: „Ajunsesem în genunchi, pentru că luam bani cu dobândă ca să plătim pensiile şi salariile. Dacă ar fi fost la fel de demni băieţii ăia aseară, băteau Albania. Dacă se băteau cu demnitate pentru ţara lor”.

Citeşte şi Traian Băsescu, primul interviu după condamnarea DEFINITIVĂ a fratelui său: „A greşit că s-a înrudit cu clanul Bercea”

Traian Băsescu spune şi că inclusiv când a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală complicată s-ar fi operat în România, dacă medicii ar fi luat mai prompt deciziile care se impuneau. „Eu am avut două operaţii majore: una la coloană, una la tiroidă. Una am făcut-o la Viena, una în România. Au pus comisii peste comisii, se făcuse seară, eu amorţisem de la mijloc în jos. Într-una din comisii a fost un medic care a fost coleg de liceu cu soţia mea şi i-a spus, în salon, „să plece imediat la Viena, pentru că noi până mâine nu-l operăm, iar discul riscă să-i secţioneze oricând nervii”. Eu, dacă mă operau înainte să amorţesc, mă operam aici”, a punctat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre apropiatul referendum din Marea Britanie privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană: „Eu dau scris că nu iese Marea Britanie din UE. Pentru că David Cameron şi-a atins obiectivul de a obţine reduceri de la UE. Dar Parlamentul trebuie să valideze prin lege referendumul, iar dacă ar trebui să modifice legile de aderare, nu o va face niciodată”.