Traian Băsescu merge în Spania. Cu cine se va întâlni fostul preşedinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu va efectua, miercuri, 21 octombrie 2015, o vizită în Spania, unde se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

20 oct. 2015, 09:22
Traian Băsescu merge în Spania. Cu cine se va întâlni fostul preşedinte

Traian Băsescu va participa, la Coslada (Madrid), la o dezbatere pe teme de interes pentru comunitatea românească din Spania

În cadrul acestei vizite, Traian Băsescu va participa la o dezbatere pe teme de interes pentru comunitatea românească din Spania şi va avea întâlniri cu mai mulţi înalţi demnitari străini, dar şi cu lideri ai PPE.

„O să am întâlniri bilaterale cu preşedintele, cu ministrul de Interne italian, alta cu comisarul pentru extindere şi cu comisarul pentru migraţie. Obiectivul meu, cu ocazia acestor intalniri bilaterale, este sa explic in mod categoic faptul ca nu consideram potrivita politica lansata de Consiliul Euopean si acceptata de Parlamentul European a cotelor pentru repartizarea migrantilor pe teritoriul Uniunii Europene. Eu conside ca acest sistem nu face decat sa stimuleze venirea de noi migranti, in conditiile in care UE are 23 de milioane de someri, preponderent tineri. Al doilea subiect major este sa-i informez pe comisarii europeni legat de situatia din Republica Moldova, cu mesajul ca Moldova nu trebuie pusa intr-un con de umbra. Finantarea pentru Moldova trebuie continuata si ceea ce se intampla acum in Moldova nu este o situatie in care Europa sa faca pasul inapoi. Europa trebuie sa faca pasi inainte pentru stabilizarea situatiei, pe de alta parte pentru a convinge romanii din Moldova ca Europa este o solutie pentru ei si nu sloganurile rusofonilor care vor Republica Moldova in Uniunea Euroasiatica, nu am vazut moldoveni cu ochii oblici”, a declarat Traian Băsescu.

„Este o întâlnire deschisă, la care se doreşte participarea a cât mai mulţi români din Spania, astfel încât fiecare să aibă posibilitatea de a asista la discuţii şi, bineînţeles, de a adresa întrebari pe marginea subiectelor de interes pentru comunitatea romanească din Spania”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, pentru România Expres.

Traian Băsescu s-a înscris, la data de 9 octombrie, în Partidul Mișcarea Populară. Fostul preşedinte justifica revenirea sa în politică spunând că vrea să îşi „apere cele două mandate și să se apăre în fața valului de denigrări” şi că dorește „să lase moștenire o mișcare populară”.

CITEŞTE ŞI Telefonul lui Traian Băsescu, BLOCAT din cauza numărului mare de apeluri