Traian Băsescu: „Mi s-ar părea ridicol ca PNL să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea”

Fostul președinte a criticat, în direct la România TV, intenția PNL de a organiza alegeri anticipate.

11 ian. 2020, 14:39
Traian Băsescu: „Mi s-ar părea ridicol  ca PNL să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea”

Traian Băsescu a declarat că nu înțelege rațiunile pentru care PNL vrea declanșarea alegerilor anticipate. „Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii. Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri. Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop… Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%. Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu, anunţ-bombă despre candidatura la Primăria Capitalei. „Am lăsat un mandat neterminat!”

„E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate. Mi s-ar părea ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”, a mai sus Băsescu, afirmând că „ne jucăm de-a Constituţia”. „Cred că e o greşeală şi declanţarea procedurilor, fără a ştii dacă ajungem acolo este riscantă”, a adăugat acesta.

Traian Băsescu se consideră destul de în vârstă pentru a candida la Primăria Capitalei, deși nu i-ar displăcea ideea și este convins că ar fi un primar foarte bun.