Traian Băsescu: Noul raport MCV va fi unul bun, dar cu o atenţionare pe respectarea drepturilor omului

Președintele Mișcării Populare (MP), Traian Băsescu, a apreciat marți seara că noul raport MCV pe justiție pentru România va fi unul "bun, dar cu o atenționare pe respectarea drepturilor omului".

26 ian. 2016, 20:46
Traian Băsescu: Noul raport MCV va fi unul bun, dar cu o atenţionare pe respectarea drepturilor omului

” Eu cred că va fi un raport bun, nu are niciun motiv să nu fie un raport bun. În același timp, vreau să cred că aceia care și-au dorit un spectacol în procesul de aplicare a justiției — eu nu am fost adeptul spectacolului, ci doar al aplicării legilor și al tragerii la răspundere a celor vinovați — vor realiza că spectacolul s-a făcut. Au văzut și ei suficienți oameni cu cătușe, dar că a început să se deprecieze sistemul de respectare a drepturilor omului. Și chiar dacă nu vor remarca acest lucru, sper să nu aplaude numai spectacolul, ci esența aplicării legii. Deci, va fi un raport bun, dar cu o atenționare pe respectarea drepturilor omului”, a declarat Băsescu, la postul B1 Tv.

Rapoartele din cadrul MCV pentru Bulgaria și România vor fi prezentate de Comisia Europeană miercuri, la Bruxelles.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Mişcarea Populară cere alegerea primarilor şi a şefilor CJ prin VOT DIRECT în DOUĂ TURURI de scrutin