Traian Băsescu: Nu exclud să fiu SUSPENDAT şi a treia oară. Am fost UMILIT de oamenii ăştia, trimis la GARAJ

Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu exclude să fie suspendat şi a treia oară din funcţie. Şeful statului aarătat că nu are cum să îl susţină pe Klaus Iohannis în cursa prezidenţialelor pentru că a fost unul dintre "exponenţii" ultimei suspendări. "Eu am fost umilit de oamenii ăştia, eram preşedinte ales şi am fost trimis la un garaj.  De ce mi se cere mie, care am fost atât de călcat în picioare, să îi susţin?", a spus Băsescu.

28 oct. 2014, 11:42

Întrebat la Adevărul Live de ce nu îl convinge candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, Traian Băsescu a spus că este „o problemă politică şi morală”.

„Eu am o problemă uriaşă cu PNL: a fost partidul care m-a suspendat, au fost iniţiatori, susţinători ai suspendării. Mi-l aduc aminte pe Iohannis când îl plimbau pe la TV ca premier de la Grivco. Când te-au făcut premier, ai pus tu mâna să-l suni pe preşedinte? Domnule, m-aţi numi sau nu?

Eu am fost umilit de oamenii ăştia, eram preşedinte ales şi am fost trimis la un garaj. Ar fi avut justificare dacă nu ştiam motivaţia. În 2007 a pornit de la supărarea lui Tăriceanu cu biletul. În 2009, toţi au fost împotriva mea la alegeri. Nu a existat o singură numire făcută pe criteriul recomandării partidului. Iohannis a fost unul din exponenţii acestor mişcări. Cum credeţi că mă uit la Parlament când nu avizează anchetarea lui Andronescu, a lui Şerban Mihăilescu, ţin parlamentarii incompatibili în Parlament.

Ponta, despre suspendarea lui Băsescu: Dacă nu putem evita crizele politice, acţionăm conform Constituţiei

Se răţoiau ieri la PSD că nu au încuviinţat arestarea lui Diniţă. Sigur, PSD a ieşit din sală, dar domnul Iohannis era pe scenă la Iaşi cu Vosganian şi Chiuariu lângă el. De ce mi se cere mie, care am fost atât de călcat în picioare, să îi susţin? Mi-e foarte greu s-o fac. Mi-e la fel de greu s-o fac cum îmi e să mă gândesc că l-aş putea vota pe Ponta. Fraţilor, asta nu e dreapta! Îi văd acum că iau foc, vorbeau la fel ca Ponta. Cine îi crede? Îmi pare rău, am fost suspendat de ei de două ori”, a atacat Băsescu.

În acest context, Băsescu a arătat că nu exclude să fie suspendat şi a treia oară, iniţiativa aparţinând fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu. „Nu exclud şi a treia oară”, a spus Băsescu. 

Victor Ponta a declarat, marţi, că Traian Băsescu a încălcat din nou Constituţia în momentul în care a dat indicaţii în cazul dosarului privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis şi, referitor la o posibilă nouă suspendare a preşedintelui, a punctat că, dacă nu se pot evita crizele politice, se va acţiona conform Constituţiei.


loading...
Partenerii noștri