Traian Băsescu: Nu-l înţeleg pe Nicuşor Dan de ce a refuzat să fie viceprimar. În politică nu poţi sta închis în baie

Traian Băsescu a declarat la România TV că nu înţelege de ce Nicuşor Dan a refuzat să fie viceprimar, după ce a obţinut un scor de aproximativ 30% în alegerile din Capitală, afirmând că în politică nu poţi să te "închizi în baie" şi să nu dialoghezi, iar liderul USB "fuge de putere".

17 iul. 2016, 19:20
Traian Băsescu: Nu-l înţeleg pe Nicuşor Dan de ce a refuzat să fie viceprimar. În politică nu poţi sta închis în baie

În politică nu poţi să stai închis în baie şi să spui că eu m-am izolat aici şi nu vorbesc cu nimeni. Nu îl înţeleg pe Nicuşor Dan. A obţinut scorul pe care l-a obţinut la Bucureşti şi a refuzat să preia funcţia de viceprimar„, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi Traian Băsescu: Obiectivul nostru este ca PMP să ajungă la 35% în 2020

Fostul primar al Capitalei a explicat faptul că Nicuşor Dan ar fi putut negocia să obţină dreptul de a semna autorizaţii de construire sau autorizaţii pentru spaţii verzi, pentru a promova politicile pe care le susţinea în campania electorală şi astfel ar fi pus în practică ce declare. „Dacă nu vrea cu politicieni, să-i căutăm să se alieze cu generali. Păi cine mai deţine putere? (…) Poţi face opoziţie când ai mai puţine procente, dar el a obţinut 30%. Cu asta nu mai e de joacă. Ai obligaţia să le valorifici„, a continuat Băsescu.

Liderul PMP a arătat că USB nu va putea ajunge a treia forţă politică din România, aşa cum îşi doreşte, pentru că a Nicuşor Dan a demonstrat că „dacă îi dai voturi, fuge de putere„.