Traian Băsescu, pe Facebook: Înscenarea lui Roşca Stănescu a eşuat, filmul manipulării continuă

Într-o postare pe contul de Facebook "Alături de preşedintele nostru", Traian Băsescu prezintă faptele care ar arăta că disputa legată de terenul agricol cumpărat de Ioana Băsescu reprezintă o tentativă a lui Victor Ponta şi Dan Voiculescu de a implica familia Băsescu într-un fals scandal.

14 nov. 2013, 20:03
Traian Băsescu, pe Facebook: Înscenarea lui Roşca Stănescu a eşuat, filmul manipulării continuă

„Înscenarea lui Sorin Roșca-Stănescu a eșuat, filmul manipulării continuă! Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta împreună cu trustul turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu a încercat implicarea familiei mele într-un nou fals scandal”, scrie preşedintele într-o postare intitulată „Plagiatorul”.

Preşedintele României precizează că ancheta DNA din judeţul Călăraşi era începută cu mult înainte ca terenul cumpărat de Ioana Băsescu să fie scos la vânzare şi, în plus, ancheta viza cu totul alt teren decât cel cumpărat de fiica preşedintelui.

„Deci prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a mințit când a afirmat că un procuror, Lucian Papici, este implicat în cercetarea tranzacției fiicei mele Ioana Băsescu. Prim-ministrul plagiator și mincinos a mai mințit încă o dată: DNA desfășura o anchetă în județul Călărași dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în același județ”, scrie şeful statului.

Acesta îi impută primului-ministru faptului că a minţit atunci când a spus că Ioana Băsescu a plătit cu bani lichizi, când tranzacţia a fost făcut prin cont bancar şi, implicit, supusă controlului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Apoi preşedintele prezintă filmul evenimentelor care ar demonstra că Victor Ponta şi Dan Voiculescu au manipulat cu bună ştiinţă opinia publică în această chestiune. „Pe 8 noiembrie 2013, pentru a face o conexiune între tranzacția Ioanei Băsescu și ancheta penală deschisă de DNA în 2012 cu privire la niște terenuri ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea din județul Călărași prim-ministrul Victor-Viorel Ponta trimite Corpul de control al prim-ministrului să verifice situația despre care știa, încă din luna martie, că nu are nicio legătură cu achiziția făcută de fiica mea Ioana Băsescu, iar pe 10 noiembrie 2013 postul de casă al Plagiatorului, Antena 3, prezintă o corespondență între DNA și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) din 23 mai 2013 insinuând că un procuror al DNA a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu prin verificarea terenului din județul Călărași care urma a fi cumpărat. Oare cum putea un procuror să facă acest serviciu când terenul a fost scos la vânzare în luna septembrie 2013, odată cu terminarea recoltării, iar ancheta se derula deja din 2012?”, argumentează Traian Băsescu.

El aminteşte şi faptul că preşedintele ANRP George Băeşu a declarat public că DNA a procedat legal şi nu i-a solicitat să verifice statutul legal al anumitor proprietăţi funciare din judeţul Călăraşi. Cât priveşte anunţul făcut de Ponta privind intervenţia preşedintelui în favoarea păstrării lui Radu Gheţea la conducerea CEC, Traian Băsescu arată că gestul a fost motivat de faptul că liderul PNL Crin Antonescu nu mai susţinea proiectul înfiinţării unei comisii de anchetă.

„Văzând că manipularea a eșuat și că nu mai este susținut nici de tovarășul de drum Crin Antonescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a ieșit la tribuna Guvernului României, alături de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu și, în complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discuții pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chițoiu în data de 17 octombrie 2013 – adică o discuție avută la 40 de zile după ce fiica mea a luat creditul. Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chițoiu că, dacă va întrerupe mandatul legal al președintelui CEC Bank, care durează până în 2014, pentru a-l înlocui, pe criterii politice, cu un protejat politic, va crea neîncredere în cea mai mare bancă deținută de statul român și mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar românesc (având în vedere că actualul președinte al CEC Bank este și președinte al Colegiului Director al Asociației Române a Băncilor). Este evident pentru oricine vrea să înțeleagă că nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, în conformitate cu prerogativele mele constituționale, de ingerința politicului în acest caz. Falsificarea adevărului de către prim-ministrul Victor-Viorel Ponta și de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu că avertismentul făcut de mine ar avea legătură cu creditul fiicei mele nu are niciun fel de acoperire în realitate pentru că acel credit fusese acordat deja de 40 de zile”, arată preşedintele Băsescu.