Traian Băsescu: PMP vrea cel puţin 10% în alegeri, dar nu am atins încă cifra în sondajele interne

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat că formaţiunea sa îşi propune un scor de cel puţin 10% în alegerile parlamentare, dar sondajele interne arată că încă nu au atins acest obiectiv. Indiferent de rezultate, însă, spune Traian Băsescu, PMP se consideră "îndreptăţit" să dea prim-ministrul.
Filip Stan
23 nov. 2016, 09:23
Traian Băsescu: PMP vrea cel puţin 10% în alegeri, dar nu am atins încă cifra în sondajele interne

Fostul preşedinte vorbeşte, în interviul acordat News.ro, despre campania sa pentru funcţia de senator şi motivele pentru care a decis să revină în politică, dar şi despre planurile pe termen scurt ale PMP. Obiectivul este să obţină cel puţin 10% în alegerile parlamentare şi să fie partidul care să dea noul prim-ministru.

„Eu sper ca pe fondul campaniei să obţinem un rezultat cu două cifre. Undeva în zona de 10%. În unele sondaje stăm mai bine, în unele mai rău. În sondajele PMP încă nu avem două cifre, dar ne apropiem, în creştere faţă de măsurătorile de dinainte de campanie.

Eu sunt un adversar natural al PSD şi PNL. Gândiţi-vă că aceste două partide au participat la suspendarea mea, şi în 2007 şi în 2009. PNL a preferat să îl susţină în 2009, în turul al doilea, pe Mircea Geoană, nu pe mine. În ceea ce mă priveşte, pentru mine sunt adversari şi unii, şi alţii.

Nu am plan B, nu îl iau în considerare, nu se poate ca PMP să nu intre în Parlament. Nu gândesc nimic legat de alianţe acum. Ce pot spune însă cu certitudine este că nu vom face niciun fel de alianţă cu PSD”, spune fostul preşedinte.

Citeşte şi: Băsescu, despre Iohannis: E în perioada de stagiatură. Preşedintele e ca vinul, cu cât e mai vechi cu atât e mai bun

Traian Băsescu vrea să fie premier

„Eu sunt cel desemnat să fie prim-ministru în cazul în care PMP va intra într-o coaliţie de guvernare, dar mai important decât faptul că putem discuta un prim-ministru pentru după guvernare, mai important mi se pare să avem un prim-ministru desemnat în campanie, pentru că s-ar putea organiza dezbateri cu cei pe care partidele îi consideră buni pentru funcţia de prim-ministru, din care electoratul să înţeleagă ce vrea fiecare partid de la cea mai autorizată figură a partidului. Aşa, fără să îţi declari o intenţie de prim-ministru parcă şi campania este mai săracă”.

Varianta de premier a PNL, Dacian Cioloş, o vede ca fiind incorectă. „Ştiţi cum e? E ca unul care stă în tribună la un meci de tenis, se uită cum merge mingea, şi, la sfârşit, în loc să se dea cupa câştigătorului din teren, se înmânează unuia din tribune. E caraghios. Ce face Dacian Cioloş acum nu e cinstit. El vrea să fie prim-ministru, nu vrea să se bage în ceea ce el consideră a fi mizeria politică şi trebuie spus că nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă”.

Nu am cum să o susţin pe Udrea

„Eu nu subestimez capacitatea doamnei Udrea de a împărţi lumea în două, între cei care o urăsc şi cei care ţin la ea, şi eu cred că are şanse. Nu am cum. Este cumva un contracandidat al PMP. Elena Udrea nu mai are nicio relaţie cu PMP. Nu cred că ar putea reveni în PMP. Nici nu cred că o mai interesează”, a punctat fostul preşedinte.

Despre avertizarea preşedintelui Dodon în privinţa cetăţeniei

Preşedintele Dodon a spus că îi va retrage cetăţenia. „Aş spune cam ce i-a spus ministrul Apărării lui Dodon: el pune degetul pe diverse butoane, să vadă dacă se frige sau nu. Ăsta e un buton pe care se va frige, dacă apasă pe el”.

Citiţi mai mult pe news.ro.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
S-a rezolvat o mare enigmă a României. Ce se află în celebrul tunel din munți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'