Traian Băsescu: Posibilii capi mafioţi, prin înţelegere cu DNA, sunt în libertate şi cu toţi banii furaţi în buzunar

Publicat: Luni, 28 Martie 2016 14:03 // Actualizat: Luni, 28 Martie 2016 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu are o postare lungă pe Facebook, în care acuză faptul că mulţi dintre denunţătorii din marile dosare DNA au rămas cu banii însuşiţi ca urmare a faptelor de corupţie, bani care rămân astfel nerecuperaţi. El enumeră numele lui Dinu Pescariu, Florian Walter sau Claudiu Florică.

Traian Băsescu pe Facebook:

"Partenerii !

Dinu Pescariu, Florian Walter, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu, Valentin Vişoiu transformaţi peste noapte din posibili capi mafioţi în denunţători, sunt doar citeva nume de posibili infractori protejaţi de DNA, purtînd deja nobilul titlu de denunţători, a căror fraude însumate în dosarele Microsoft, ANRP sau restituiri Sector 2 depăşesc, conform sumelor vehiculate public de DNA, 400 mil. Euro.

Posibilii capi mafioţi, prin înţelegere cu procurorii DNA, au rămas fără nici un fel de acuzaţie, sunt în libertate dar şi cu toţi banii furaţi în buzunar, deplini proprietari asupra averilor imense făcute prin furt, a conturilor cu sute de milioane, a avioanele, a apartamentele de la Monaco sau de aiurea, în timp ce pionii lor vremelnici, sunt prezentaţi cu cătuşe la mîini, pe toate televiziunile, într-un spectacol bine regizat cu numele “lupta împotriva corupţiei şi recuperarea banilor poporului”. 

Categoric, cei ce i-au ajutat pe posibilii capi mafioţi să fure, trebuie să-şi primească pedeapsa penală pentru faptele lor. Pot fi de acord ca posibilii mafioţi pocăiţi transformaţi în denunţători să rămînă liberi pentru că ajunşi la strîmtoare au ajutat justiţia. Resping însă ideea că, dacă un posibil cap mafiot şi-a turnat propria reţea de influenţă, mereu alta funcţie de guvernare, să rămînă cu sumele furate statului în baza unei înţelegeri cu procurorii DNA (eu cel puţin plec de la premisa că procurorii DNA nu împart nimic cu capii mafioţi).

Trebuie spus că un ministru care ar face înţelegeri pe bani furaţi ar ajunge la puşcărie. O fi oare constituţional ca un procuror să poată face astfel de înţelegeri în favoarea beneficiarului banilor furaţi de la stat ?

Marea problemă este că lasînd banii în conturile celor care i-au furat, nu vom mai putea realiza programul de autostrăzi anunţat de Doamna Koveşi la bilanţul DNA. Poate doar să se recupereze ceva sume cu care să se cumpere pamperşi pentru creşe. Ce să-i faci, gînduri de bunic.

PS – exemple
1.Microsoft – pagubă estimată în cei 12 ani de contract, cca 200 mil Euro. Denunţătorii Dinu Pescariu şi Claudiu Florică nu sunt acuzaţi şi rămîn cu libertatea şi cu banii. Prin decizia încă nedefinitivă a instanţei s-ar putea recupera cca 11 mil Euro.

2.ANRP – pagubă estimată cca 60 mil Euro. Denunţătorul Valentin Vişoiu rămîne liber şi cu banii furaţi, în timp ce pe averea inculpaţilor se pune sechestru în valoare de cca 1,5 mil. Euro.

3.Sectorul 2 – în dispută la DNA,1500 mp primiţi şpagă de primar. Denunţătoul Dragoş Dobrescu, cu sprijinul martorului Cristi Borcea.Denunţătorul Dobrescu rămîne cu banii obţinuţi din vînzarea a 8,5 hectare de teren dobîndit prin fraudă, valoarea terenului fiind de cca 80 milioane Euro", a scris Traian Băsescu.

Citeste mai mult: Băsescu: Terenul pentru moschee trebuia să fie la schimb cu terenul pentru o catedrală. Iohannis a negociat o capelă

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dinu Pescariu Florian Walter Traian Băsescu Traian Băsescu Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 17:02
...cu banii însuşiţi ca urmare a faptelor de corupţie, bani care rămân astfel nerecuperaţi. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
28 mar 14:18
... Traian Băsescu are o postare lungă pe Facebook, în care acuză faptul că mulţi dintre...
28 mar 14:08
...DNA au rămas cu banii însuşiţi ca urmare a faptelor de corupţie, bani care rămân astfel nerecuperaţi. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H