Traian Băsescu: „Pot fi mărite pensiile, dar cu consecinţe grave”

Fostul președinte al Românei, Traian Băsescu, a declarat, duminică, la Digi 24, că Executivul Orban ar putea să crească etapizat pensiile românilor în paralel cu o absorbție excepțională a fondurilor europene, întrucât în acest fel nu s-ar produce „un soc în nevoia de împrumuturi”.

19 ian. 2020, 12:09
Traian Băsescu: „Pot fi mărite pensiile, dar cu consecinţe grave”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat că susţine 100% declaraţiile lui Orban şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor. Traian Băsescu a reacţionat şi el. 

Ludovic Orban, veşti proaste pentru pensionari: „Majorarea cu 40% a pensiilor nu este sigură. Totul depinde de încasările bugetare”

„Orice lege poate fi prorogata si orice lege poate fi deasupra realitatilor financiare. Pot să spun un lucru. Pot fi marite pensiile, dar cu consecinte grave. România se poate imprumuta pentru a mari pensiile.

Aplicarea legii pensiilor este exact filmul pe care le-au facut grecii sa intre in criza. Se pare ca nu au invatat nimic din povestea greaca, iar oamenii politiic se pun deasupra realitatilor economice. Il apreciez pe Orban ca are curaj. Eu as merge insa pe etapizare in paralel cu o absorbție exceptionala a fondurilor euroepen. Este singura cale pentru a compensa aceasta crestere exploziva a pensiilor. Eu vorbesc de o crestere esalonta pentru a nu produce un soc in nevoia de imprumuturi”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.