Traian Băsescu prezice căderea Guvernului până la Paşti: Ponta nu mănâncă ouă roşii la Palatul Victoria

Fostul președinte Traian Băsescu crede că Guvernul condus de Victor Ponta va fi dat jos până la Paşti. Băsescu susține că, în condiţiile în care președintele Klaus Iohannis "face un mic efort, Ponta nu mănancă ouă roşii la Palatul Victoria".

24 feb. 2015, 21:15
Traian Băsescu prezice căderea Guvernului până la Paşti: Ponta nu mănâncă ouă roşii la Palatul Victoria

Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că un preşedinte care nu are un guvern nu isi poate face programul și a arătat că, în locul lui Klaus Iohannis, el ar face demersuri pentru a avea guvernul.

Perspectiva e sa fie daramat guvernul Ponta. Intuitia imi spune ca se subrezeste solidaritatea coaliției. Daca si presedintele face un mic efort, Ponta nu mananca oua rosii la Palatul Victoria. Si presedintele Iohannis trebuie sa ajute un pic. Sa subrezeasca premierul. (…) Eu simt ca se subrezeste coalitia„, a spus Băsescu, la un post de televiziune.

„La cât face Ponta, să nu găseşti două motive să spui ceva, e greu de imaginat. E alt stil, eu aş fi făcut-o”, a adăugat Băsescu

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Numirea lui Eduard Hellvig la SRI este o decizie GREŞITĂ

Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, că îşi doreşte un Guvern PNL şi a arătat că „situația evoluează de așa natură că există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul”.

Ca politician, îmi doresc un guvern pe care pot să îl numesc al meu, condus de PNL, dar pentru România nu ar fi bine să existe o ceartă permanentă la vârful statului și îmi asum, chiar dacă știu că mulți nu văd așa, îmi asum colaborarea instituțională până când se schimbă Guvernul„,  a spus Iohannis.

Întrebat dacă va avea Guvern înainte de 2016, Iohannis a răspuns: „Situația evoluează de așa natură că există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul.”

Şeful statului a evitat însă să avanseze o dată. la întrebarea dacă schimbarea Guvernului ar putea avea loc până la  la finalul sesiunii parlamentare, Iohannis a răspuns: „E o întrebare la care nu v-aș răspunde, pentru că nu aș vrea să fac speculații.”