Traian Băsescu, reacţie la reţinerea şefului ANI, Horia Georgescu: „Sunt erori judiciare”

Traian Băsescu a comentat, luni, reţinerea şefului ANI, Horia Georgescu, dar a dat şi detalii despre posibilele "erori" din anchetele procurorilor, reclamate într-un mesaj pe Facebook.

16 mart. 2015, 16:16
Traian Băsescu, reacţie la reţinerea şefului ANI, Horia Georgescu: „Sunt erori judiciare”

HORIA GEORGESCU, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost reţinut, luni, şi scos în cătuşe din sediul DNA.

Întrebat despre reţinerea lui Georgescu, Traian Băsescu a declarat: „Ati văzut justiţia SUA? Toţi spunem ca este cea mai inaltă justiţie. Sunt erori judiciare. Eu mi-am asumat faptul că, in mandatele mele, am vrut să se creeze un sistem de justiţie puternic, văd şi contestările publice şi sunt de acord că nici o justiţie nu e perfectă, doar Dumnezeu e perfect”.

Fostul preşedinte a făcut precizări şi în legătură cu postarea de pe Facebook în care spunea că nu exclude erorile sau abuzurile în anchetele DNA.

„Nu m-as referi inca (n.red. – la erorile procuorirlor), va veni si momentul in care sa ma refer cand o sa am probe.

Văd destule cotestări in spatiul public, plecat de la povestea cu denunturile. Aici trebuie gandit putin dacă arestam un om pe un dentunt si il tinem la beci pana spune ca cel care l-a denuntat, dacă punem pe masa unuia pe care l-am prins ca a luat bani, mită (…). În momentul în care ii pui foaia în dreapta si catusele în stanga, s-ar putea să ai eşecuri in corecta declaratie”, a precizat Băsescu. 

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, reacţie la reţinerea lui Georgescu: O forţare uriaşă, un plan ticluit de binomul Coldea-Kovesi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe Facebook în care vorbește despre posibilitatea ca în anumite cazuri procurorii să fi comis un abuz, făcând referire cel mai probabil la Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu vine cu o nouă ipoteză pe Facebook în cazul Elenei Udrea: Nu exclud erorile şi abuzurile DNA

HORIA GEORGESCU, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost reţinut, luni, de DNA, după ce a fost audiat de procurori aproape 6 ore. Şeful ANI a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei şi urmează ca marţi procurorii DNA să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție arestare preventivă pentru 30 de zile pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a supraevaluat bunurile în trei dosare cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000.000 euro.