TRAIAN BĂSESCU, reacţie pe Facebook după SECHESTRUL pus pe terenurile de la NANA: „Îmi pare rău”

Traian Băsescu le cere scuze sătenilor din Nana pentru sechestrul pus de procurori pe terenurile lor. Fostul preşedinte scrie, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 familii care trebuie să "suporte consecinţele unor acţiuni politice" îndreptate împotriva sa. Totuşi, Băsescu nu exclude "posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi".

07 mart. 2015, 10:27
TRAIAN BĂSESCU, reacţie pe Facebook după SECHESTRUL pus pe terenurile de la NANA: „Îmi pare rău”

Tribunalul Călăraşi a menţinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, îl are în comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Sechestrul a fost instituit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în 16 februarie, atât pe terenul Ioanei Băsescu, cât şi pe cele ale unor inculpaţi din acest dosar.

Traian Băsescu a reacţionat pe Facebook, la două zile după ce judecătorii au respins contestația Ioanei Băsescu.

 „Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.

Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea.
Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde.

Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş.
Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă

Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?„, a scris Traian Băsescu pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Terenul de la Nana al familiei Băsescu rămâne sub SECHESTRU. Ce au decis judecătorii

În vara anului trecut, procurorii au început ancheta penală împotriva mai multor persoane suspectate că nu şi-au îndeplinit sau şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte împroprietăririle cu pământ din comuna Nana. Până acum, sunt 12 persoane urmărite penal în această cauză, procurorii susţinând că aceştia se fac vinovaţi de constituire de grup infracţional, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals şi uz de fals.

Anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare, în cazul căruia procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte şi terenul Ioanei Băsescu.

Fiica fostului şef al statului a contestat măsura procurorilor în instanţă.

Joi, Tribunalul Călărași a respins contestația Ioanei Băsescu împotriva instituirii sechestrului asigurator pe o suprafață mare de teren din comuna Nana.