Traian Băsescu reacţionează la dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Ce spune fostul preşedinte VIDEO

Traian Băsescu recunoaşte că a făcut toate declaraţiile din înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, dar spune că nu ştie cine l-a înregistrat.

05 ian. 2017, 14:36
Traian Băsescu reacţionează la dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Ce spune fostul preşedinte VIDEO

Traian Băsescu spune că nu ştie dacă înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiţă a fost realizată de el şi că marea problemă este dacă cine l-a înregistrat a avut un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă.

Este o prostie. În primul rând, eu nu am ştiut că cineva înregistrează şi nu ştiu dacă a fost Sebastian Ghiţă sau altcineva. În al doilea rând, nu am autorizat pe nimeni ca, dacă a înregistrat ceva, să facă publice acele discuţii private şi în al treilea rând marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat m-a înregistrat având un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă„, a declarat Băsescu joi, la Parlament.
 
Întrebat dacă a avut vreo implicare în dossrul lui Dan Voiculescu, fostul şef al statului a răspuns: ”Nicio implicare. Este o minciună”.

Citeşte şi Traian Băsescu recunoaşte înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiţă: Au fost discuţii private în ultimele luni ale lui 2016

Chestionat dacă putea fi influenţată Camelia Bogdan în acel dosar, Băsescu a spus: ”Exclus”.
 
Eu cred că pedeapsa pe care a primit-o Voiculescu este una corectă. Dacă este ceva de discutat este dacă au fost atraşi în proces toţi cei care au participat la spălarea de bani din Cipru”, a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a salutat, miercuri, decizia Parchetului ICCJ de a se autosesiza în chestiunea dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a deschis, miercuri, dosar penal după înregistrarea audio prezentată de Sebastian Ghiţă în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le primea din dosare aflate în curs de soluţionare.

Salut decizia Parchetului General de a se autosesiza în chestiunea dezvălurilor făcute de Sebastian Ghiţă la RomâniaTV”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.