Traian Băsescu: „Riscul major e să nu se întrunească cvorumul parlamentar. Orban a făcut o greşeală majoră”

Fostul preşedinte al României a declarat, în exclusivitate la România TV, că premierul desemnat trebuia să-i schimbe imediat pe cei trei miniştri care nu au trecut de votul comisiilor de specialitate. 

01 nov. 2019, 16:38
Traian Băsescu: „Riscul major e să nu se întrunească cvorumul parlamentar. Orban a făcut o greşeală majoră”

Traian Băsescu anunţă că Guvernul Dăncilă va rezista până după alegerile prezidenţiale din acest an, turul al II-lea, şi că este imposibil de organizat alegeri anticipate.

„Domnul Orban a facut o greseala fundamentala, nimeni nu a infruntat Parlamentul la respingerea in comisii, toti au avut decenta sa schimbe. Lucrul asta nu e de bun augur. Arata ca are mai putin respect pentru Parlament”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Dacă nu se realizează cvorum luni, nuu este echivalent cu o cadere, pur si simplu nu s-a intrunit cvorum, a fost si in 2009 cand a stat guvernul Boc si s-a incercat cu Guvernul Croitoru si cu Guvernul Negoitu, la Guvernul Negoita nu s-a facut cvorum. În aceste condiţii, domnul Iohannis va intra in turul doi cu o lovitura drept in fata, cand vrei schimbare unui guvern si nu reusesti nu arata cea mai buna forma politica a presedintelui”, a continuat fostul preşedinte.

Băsescu susţine că Parlamentul îşi va duce mandatul până la capăt: „Nu o sa ii iasa niciodata cu anticipatele. Constitutia este facuta incat niciodata nu s-au realizat anticipate, am avut aceasta incercare cu Tariceanu, facem majoritate sa revizuim Constitutia”, dar exclude o înţelegere PSD-PNL: „Blat nu! Dupa mine, presedintele Iohannis ar fi fost foarte bine pe picioarele lui cu un guvern Dancila nedat jos, tot o batea pe Dancila si faceau executia dupa alegeri cand era cu mandatul reimprospatat”. În încheiere, Băsescu a ţinut să precizeze că nu a avut niciodată un sondaj care să îl dea câştigător şi avertizează că PSD a revenit pe creştere.