Traian Băsescu: România îşi măreşte în 2015 contribuţia armată în Afganistan la maxim 450 de militari

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a aprobat miercuri un memorandum prin care contribuţia României în Afganistan se măreşte la maximum 450 de militari, potrivit Agerpres.

19 nov. 2014, 19:17
Traian Băsescu: România îşi măreşte în 2015 contribuţia armată în Afganistan la maxim 450 de militari

„În cursul zilei de astăzi (n.red. miercuri), la solicitarea Ministerului Apărării, a viceprim-ministrului responsabil de securitatea naţională, domnul Gabriel Oprea, a ministrului Finanţelor, a ministrului Bugetului şi a primului ministru am aprobat un memorandum prin care pentru anul 2015 România îşi măreşte contribuţia cu militari în Afganistan cu maxim 450 de militari”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat că în momentul de faţă România are la dispoziţia operaţiunii ‘Resolute Support’ 200 de militari care vor fi instructori în anul 2015 pentru forţele afgane, iar prin memorandumul aprobat miercuri ţara noastră îşi asumă şi misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea aeroportului Kandahar.

„În total se măreşte prezenţa noastră în Afganistan începând din martie 2015 cu maxim 450 de militari, ceea ce noi preconizăm este 420 operativi şi 21 pentru logistică şi o rezervă de 9 militari în cazul în care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari”, a spus şeful statului.