Traian Băsescu: „România s-a jucat de-a raportările. Acum vedem faţa hidoasă a utilizării unei pandemii în scopuri politice”

România a raportat joi un număr record de noi infecţii cu coronavirus pentru starea de alertă, 460 de cazuri. Numărul uriaş de cazuri, al patrulea cel mai mare din pandemie, a atras o serie de critici la adresa guvernanţilor, unul dintre aceştia fiind chiar fostul preşedinte Traian Băsescu.

25 iun. 2020, 18:38
Traian Băsescu: „România s-a jucat de-a raportările. Acum vedem faţa hidoasă a utilizării unei pandemii în scopuri politice”

„Romania s-a jucat de-a raportările. A fost o perioadă în care s-a ridicat construcţia mediatică „Ce bine am gestionat noi treaba”, perioadă care a fost acoperită de situaţia de urgenţă, când preşedintele a fost în prim-plan…

Citeşte şi Orban dezminte acuzaţiile lui Ciolacu şi Ponta despre manipularea datelor despre COVID. „E o nebunie. Se fac de râs”

La un moment dat şi-au dat seama că nu mai ţine pătura pe capul situaţiei, că nu mai pot ascunde ce se întâmplă… S-au făcut că, de dragul populaţiei, relaxează măsurile şi au renunţat şi la starea de urgenţă. Iar acum vedem vedem faţa hidoasă a utilizării unei pandemii în scopuri politice.. Factura, din păcate o plăteşte tot populaţia, şi nu o plăteşte în amenzi, ci în vieţi omeneşti. Şi aici cineva va trebui să-şi asume răspunderea. Pentru liberalizarea timpurie a măsurilor, pentru relaxarea excesivă, într-o ţară în care pandemia nu ajunsese la vârf. Nivelul maxim în vedem azi, cu 460 de îmbolnăviri, cum n-am avut nici în starea de urgenţă. Evaluarea mea este că va creşte acest număr„, a declarat Train Băsescu, la România TV.