Traian Băsescu: Românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu

Publicat: Duminică, 26 Mai 2019 11:26 // Actualizat: Duminică, 26 Mai 2019 11:26 // Sursa: romaniatv.net

Candidatul PMP aflat pe prima poziţie a listei de candidaţi, fostul preşedinte Traian Băsescu, spune că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante în situaţia în care se află Uniunea Europeană şi că trebuie creat un nou început al Uniunii Europene. El a afirmat şi că la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis românii sunt chemaţi să spună dacă vor sau nu stat de drept.

"Îi rog pe români să vină la vot, este un scrutin extrem de important. (...) Pe de altă parte, pentru România avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări prin prezenţă de bună seamă", a declarat Traian Băsescu,

El a mai spus că nu se aştepta să fie aglomerat la secţia de votare şi consideră că acest lucru este un semn bun.

"Nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secţia de votare din Jean Monet, unde de regulă e foarte lejer", a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, fostul şef al statului a răspuns: "Oricum, este mai de drept decât a fost până în 2004, dar în mod categoric trebuie corectat şi de fapt faptul că mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oamenii de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii şi oamenii de calitate mai slabă. După aceşti 10 ani nişte modificări trebuiesc făcute, unele s-au făcut, altele vor trebuie făcute în mod categoric, mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale Uniunii Europene cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumpţiei de nevinovăţie".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri europarlamentare 2019 PMP Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mai 13:46
Răspunde | Votează email 0 email
serj
du-te dracu, mori in chinuri!
26 mai 12:21
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
… Acu să vezi câți hoți mai sânt!

Cum REFERENDUMU-i mai scoate
Ca să pricepi cum de se poate
Să lîngă-n dos toți șobolanii cu care dau aprig din coate
Și vei avea răspuns la toate!
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H