Traian Băsescu: Şansa Republicii Moldova de a ajunge în UE este unirea cu România

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Alba Iulia, la o întrunire a Partidului Mișcarea Populară, că șansa Republicii Moldova de a ajunge în Uniunea Europeană este unirea cu România, apreciind că este momentul potrivit al pregătirii unui referendum pe această temă în cele două ţări.

16 aug. 2015, 19:12
Traian Băsescu: Şansa Republicii Moldova de a ajunge în UE este unirea cu România

Şansa Republicii Moldova de a ajunge în Uniunea Europeană este unirea cu România„, a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres. Acesta consideră că a venit momentul potrivit pentru pregătirea unui referendum pe această temă în cele două ţări.

Citeşte şi Băsescu: Autonomia pe criterii etnice nu poate exista. Noi nu umblăm cu degetul pe harta Ungariei

Eu consider, cu experienţa pe care am acumulat-o, că este momentul potrivit să discutăm subiectul, este momentul potrivit să pregătim o ofertă pentru Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova, este momentul potrivit să pregătim un referendum în cele două ţări„, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: „Mulţi cred că România ar face o favoare Republicii Moldova dacă unirea s-ar produce. E GREŞIT!”

În opinia fostului preşedinte, unirea celor două ţări nu este un obiectiv utopic. „Voi rămâne un promotor fără rezerve al ideii că a sosit momentul pentru ca România să devină mult mai tranşantă în a-şi susţine interesele cu privire la reunificarea ţării, unirea cu Republica Moldova„, a conchis Traian Băsescu.