Traian Băsescu, despre scandalul dintre Gigi Becali și MApN. „FCSB e continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni”

Traian Băsescu a vorbit la Look Sport despre celebrul scandal dintre Gigi Becali și reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei pentru marca Steaua, dar a abordat şi alte probleme din fotbalul românesc.

09 dec. 2019, 09:12
Traian Băsescu, despre scandalul dintre Gigi Becali și MApN. „FCSB e continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni”

Traian Băsescu crede că FCSB este continuatoarea celei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986: „FCSB. El (n.r. – Gigi Becali) a finanțat echipa, așa cum e el, gură spartă. Ne-a ținut ani de zile pe banii lui. Pe urmă a venit disputa asta, cu Steaua din Liga 4, e o copilărie. Trebuia să se împace„, a spus fostul președinte al României, la Look Plus.

Faptul că Traian Băsescu a vorbit pe seama acestui subiect se leagă cu faptul că fostul președinte a sărbătorit în multe rânduri performanțele roș-albaștrilor alături de patronul Gigi Becali.

Băsescu a mai spus că, deşi este stelist convins a ajutat-o pe Rapid să iasă campioană în Liga 1. „Eu sunt stelist convins, dintotdeauna am fost, dar, cand au trebuit desființate cluburile departamentale, eram ministrul Transporturilor. Îmi aduc aminte cu plăcere, pentru că atunci mi-a venit o idee. I-am căutat pe Mircea Rădulescu și pe Mircea Pascu: «Uite, facem un club Rapid, separat». Au venit și au scos-o campioană pe Rapid în 2003. Tot atunci, l-am convins și pe Copos să vină, chiar dacă el acum probabil regretă acest lucru„, a mai spus Băsescu, în emisiunea lui Radu Banciu.