Traian Băsescu se laudă cu o măsură a socialiştilor

În cadrul conferinței de presă, organizată vineri după Consiliul European de primăvară, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre obținerea unor fonduri pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor, însă acesta a evitat să menționeze că programul respectiv este în realitate o inițiativă a grupului socialist european.

15 mart. 2013, 18:53
Traian Băsescu se laudă cu o măsură a socialiştilor

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) a reușit să impună acest program intitulat „Garanția Europeană pentru Tineri” în luna februarie, în cadrul Consiliului miniștrilor muncii, după o promovare activă pe plan european care a durat mai bine de un an.

Pe plan național, promotorul acestui program a fost Partidul Social Democrat, premierul Victor Ponta participând inclusiv la un eveniment organizat de PES în cadrul căruia și-a oferit semnătură în semn de sprijin pentru Garanția Europeană pentru Tineri.

Programul presupune ca fiecărui tânăr din UE să i se ofere un loc de muncă, o continuare a studiilor sau alte programe de training, odată cu împlinirea a patru luni de la finalizarea unui ciclu de studii sau de la pierderea locului de muncă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că România are aproximativ 170.000 de şomeri în rândul tinerilor cu vârste până în 25 ani, iar pentru 2014-2020 dispune de 140 milioane euro fonduri UE pentru aceştia, însă trebuie luate şi măsuri interne cum ar fi scutirea de la plata CAS.