Traian Băsescu şi-a dat demisia din Senat. El pleacă în Parlamentul European. Cine mai părăseşte Senatul

În şedinţa de plen de miercuri a Senatului a fost vacantat mandatul de senator de Bucureşti al lui Traian Băsescu, care urmează să ocupe un loc în Parlamentul European.

19 iun. 2019, 10:20
Traian Băsescu şi-a dat demisia din Senat. El pleacă în Parlamentul European. Cine mai părăseşte Senatul

Senatorul PSD Nicolae Moga a fost ales miercuri, prin vot secret electronic, în plen, vicepreşedinte al Camerei superioare a Parlamentului. El îl înlocuieşte în Biroul permanent pe Claudiu Manda, care a demisionat din Parlament ca urmare a alegerii sale ca europarlamentar.

De asemenea, Mihai Fifor (PSD) l-a înlocuit pe Nicolae Moga în Comisia pentru Regulament a Senatului, preluând şi funcţia de preşedinte al Comisiei. 

Carmen Dima, senator PSD ales supleant pe lista pentru alegerile parlamentare, a depus jurământul pentru investirea în mandatul de senator de Bacău, ca urmare a vacantării locului lui Dragoş Benea. Eugen Gioancă, senator PSD ales supleant pe lista pentru alegerile parlamentare, a depus jurământul de investire în mandatul de senator de Dolj, ca urmare a vacantării locului lui Claudiu Manda.

Aceştia au fost până acum consilieri judeţeni.

De asemenea, plenul Senatului a luat act de demisia senatorului Traian Băsescu, acesta urmând să meargă în Parlamentul European.