Traian Băsescu şi Barack Obama au vorbit la Haga despre securitatea regională

Preşedintele României a vorbit cu preşedintele Statelor Unite ale Americii la summitul Energiei Nucleare de la Haga, despre siguranţa din regiune, dar şi despre consolidarea parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite.

25 mart. 2014, 11:11
Traian Băsescu şi Barack Obama au vorbit la Haga despre securitatea regională

Traian Băsescu a catalogat acest parteneriat ca fiind de neînlocuit pentru securitatea naţională a ţării noastre. „Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este de neînlocuit pentru securitatea naţională a României. Înainte de întâlnirea cu preşedintele Obama, am avut o discuţie lungă pe securitatea regională cu vicepreşedintele Biden, ceea ce m-a ajutat să consolidez concluzia  discuţiei cu Joe Biden”, a spus Băsescu.

Acesta s-a întâlnit şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. „Să nu credeţi că domnului ministru Lavrov i-am spus altceva decât ce am discutat cu vicereşedintele Biden şi preşedintele Obama legat de securitatea regională. De altfel, ce am discutat şi cu preşedintele Consiliului European van Rompuy, cu Jose Manuel Barroso şi mulţi alţii, inclusiv preşedintele Turciei”, a mai spus Băsescu.