Traian Băsescu şi Crin Antonescu nu se mai ascund, pregătesc de o alianţă anti-PSD

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat, duminică, 'absolut de acord' cu declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind crearea unei alianţe anti-PSD.

04 mai 2014, 21:13
Traian Băsescu şi Crin Antonescu nu se mai ascund, pregătesc de o alianţă anti-PSD

„Nu ştiu declaraţia asta, dar dacă a făcut asemenea afirmaţii şi le-a făcut sincer, eu sunt absolut de acord cu el pentru că miza aici nu mai e nici Crin Antonescu, nici Ungureanu, nici Elena Udrea, miza alegerilor prezidenţiale este România. Or, dacă din orgolii, cineva sacrifică România, putem să-l declarăm anticipat ticălos’, a spus Băsescu, la B1 TV.

El a propus ca partidele din această alianţă, dacă ea se va face, să desemneze un candidat la prezidenţiale pe baza unei cercetări sociologice care să identifice persoana cu cele mai multe şanse la alegeri.

‘Este un esenţial ce a spus Crin Antonescu (…) dacă a spus că nu are importanţă ce program avem, ci să fim hotărâţi să blocăm accesul PSD la funcţia prezidenţială. A spus exact ce trebuie pentru că, dacă vă uitaţi în programele lorm au diferenţe sensibile.(…) Să fie o simplă alianţă anti-PSD, să blocheze ajungerea la toate pârghiile puterii a PSD, a lui Victor Ponta’, a precizat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte unificarea dreptei, Traian Băsescu a propus ca, în loc de o dreaptă cu cinci ‘partide şi partiduleţe’, să existe un singur partid.

Victor Ponta: „Sunt şanse mari să refacem USL”

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat duminică seară că USL are mari şanse să se refacă după alegerile din 25 mai, chiar dacă susţinerea liderului liberal Crin Antonescu pentru Cotroceni este aproape imposibilă.

‘Eu cred că USL-ul există pentru că sunt şanse foarte mari ca, după 25 mai, să refacem acest lucru’, a spus Ponta la România TV

Întrebat dacă refacerea alianţei depinde de înlăturarea lui Crin Antonescu, premierul a replicat: ‘Eu nu pun condiţii pentru refacerea USL-ului. Susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale în cazul refacerii USL este un scenariu aproape imposibil, dar să existe USL din nou cu liberalii, alături de noi, la guvernare, cu candidat comun la preşedinţie, cu candidat comun la funcţia de prim-ministru, este un scenariu căruia eu îi dau toate informaţiile şi datele pe care le am ca prim ministru, ca şef de partid, îi dau peste 51% şanse’