Traian Băsescu: Solicit Comisiei Europene o refacere a raportului MCV pentru România

Publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 08:07 // Actualizat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 08:07 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut Comisiei Europene reevaluarea progreselor României în domeniul Justiţiei şi refacerea raportului MCV de către experţi independenţi, argumentând că ultimul raport a fost redactat în perioada campaniei electorale, când Frans Timmermans ”şi-a exercitat calităţile de critic pe justiţia din România”.

Foto: evz.ro

”MCV a fost introdus pentru România în 2007. În faza iniţială, a avut patru obiective. Ultimul raport, cel pentru anul trecut, are nu mai puţin de 18 recomandări, marcând un salt înapoi de vreo 13 ani. Este adevărat, raportul a fost redactat în perioada campaniei electorale, când prietenul meu Frans Timmermans şi-a exercitat calităţile de critic pe justiţia din România. Pentru a avea un raport corect, solicit Comisiei o refacere a raportului pentru România, prin experţi independenţi, nesubordonaţi comisarului Timmermans”, a declarat Băsescu în plenul Parlamentului European.

Marţi dimineaţă, într-o postare pe Facebook, el a precizat că sub cooperarea prin MCV, România a realizat progrese importante în justiţie.

”Incontestabil, România este un stat de drept chiar dacă mai are de lucru până la atingerea stadiuluii de stat de drept consolidat. În aceste condiţii, sunt de părere că ultimul raport MCV prin care suntem "decuplaţi" de Bulgaria este inacceptabil. Din acest motiv, am cerut Comisiei Europene o reevaluare a progreselor din justiţie”, explică fostul preşedinte.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană MCV Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H