Traian Băsescu, spectacol în Parlament: Mişcăristul este beat. Scăpaţi de mişcărist!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o intervenţie, la discuţiile pe bugetul de stat din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care a făcut deliciul audienţei.

06 feb. 2017, 12:33
Traian Băsescu, spectacol în Parlament: Mişcăristul este beat. Scăpaţi de mişcărist!

Traian Băsescu a avertizat că ne aflăm în aceeaşi situaţie cu cea din 2009 şi a spus că acest buget de stat lansează două trenuri care se îndreaptă unul spre altul cu 100 km/h, asta pentru că „mişcăristul este beat” şi a dat drumul la cele două trenuri concomitent.

„Premisa corectă era să plecăm de la 24 de miliarde mai puțin, cât a prognozat Guvernul, plus încă 20 de miliarde. Ceea ce înseamnă 44 de miliarde deficit, adică 5,3 la sută. Cu certitudine va fi depășit deficitul bugetar. Probabil că alianța PSD-ALDE și-a propus să nu mai țină cont de parametrii necesari atingerii criteriilor de la Maastricht în vederea intrării în zona euro”, a spus Traian Băsescu, de la tribuna plenului Parlamentului.

„De fapt acest buget sacrifică investițiile private. Așa cum declara ministrul de Finanțe, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luați din sistemul bancar românesc. Ceea ce înseamnă că domnii de la bănci vor avea un excelent buget, în schimb nu vor mai fi tentate să împrumute niciun leu sectorului private pentru a-i permite dezvoltarea”, a adăugat președintele PMP.

„Aș încheia, domnilor, luați mișcăristul – așa se numeșțte la calea fierată, sau spuneți-i impiegatul – luați impiegatul beat din regulatorul de circulație, pentru că veți duce țara într-un nivel de îndatorare pe care nu ni-l mai putem permite”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al țării le-a mai spus parlamentarilor că vor fi nevoiți să facă o comisie de anchetă asemănătoare cu cea care acum anchetează guvernul tehnocrat. „Veți face o comisie parlamentară ca să vedeți cine a falsificat bugetul. Încă pot fi corectate cifrele umflate de actualul guvern, pentru ca să ne arate un deficit fictiv de 2,96 la sută”, a punctat el.