Traian Băsescu: Sper ca Manfred Weber să nu devină preşedintele Comisiei Europene

Senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Traian Băsescu a declarat sâmbătă că speră ca liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, să nu devină preşedintele Comisiei Europene.

29 sept. 2018, 19:49
Traian Băsescu: Sper ca Manfred Weber să nu devină preşedintele Comisiei Europene

„Weber s-a înscris într-o cursă să devină preşedinte al Comisiei Europene. Eu, personal, sper ca acest Weber să nu devină preşedintele Comisiei Europene şi am speranţa că va candida şi Michel Barnier, care e negociatorul pentru Brexit şi care, în mod legitim, ar trebui să candideze din partea PPE-ului”, a afirmat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte spune că ultimele declaraţii ale lui Weber sunt, de fapt, „o acţiune politică”.

„Declaraţiile lui Weber le iau ca o acţiune politică, pentru că Weber a fost, cu trei săptămâni înainte, la Budapesta şi-l pupa pe creştet pe Viktor Orban. Deci, aici avem o problemă în ceea ce priveşte corecta analiză a României. Eu nu spun că nu au fost violenţe la mitingul din 10 august. Categoric au fost. Şi au fost jandarmi care au greşit. Se vede cum, în mod egal, au fost huligani care sărit gardul la Guvern. Indiscutabil, Jandarmeria trebuia să intervină”, a mai spus Traian Băsescu.

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, s-a autoexclus vineri din cursa pentru a deveni viitorul preşedinte al Comisiei Europene după alegerile europene din 2019, relatează AFP şi Reuters.

Citeşte şi Traian Băsescu: „Voi merge la vot pentru un DA familiei formate din bărbat şi femeie”