Traian Băsescu: „Starea de urgenţă trebuia insitituită acum o lună. Ce ne opreşte să oprim transportul public?”

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de acord cu instituirea stării de urgenţă, anunţată de Klaus Iohannis că va intra în vigoare de luni, dar spune că această măsură vine prea târziu, ia "România încearcă să prindă din urmă pandemia".

14 mart. 2020, 16:36
Traian Băsescu: „Starea de urgenţă trebuia insitituită acum o lună. Ce ne opreşte să oprim transportul public?”

Suntem cu cel puţin o lună întârziere. După mine nu mai este de aşteptat niciun minut„, a declarat Traian Băsescu, la România TV, comentând decizia lui Klaus Iohannis de a decreta starea de urgenţă în România, de la începutul săptămânii viitoare. „De ce se instituie stare de urgență de la începutul săptămânii viitoare și nu de azi? Răspunsul este simplu: nu este pregătit un proiect de decret sau orgoliul ne face să spunem că mai putem aștepta două zile”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Şase cazuri noi în România, numărul total a ajuns la 109. Cine sunt ultimii infectaţi

Ce ne împiedică să închidem mall-urile? Ce ne împiedică să oprim transportul public? Ce ne împiedică să rechiziţionăm hoteluri, pentru carantină?„, s-a mai întrebat fostul preşedinte.

„Introducerea stării de urgenţă este pentru protejarea populaţiei. Aceasta e una dintre măsurile care nu reuşesc dacă nu există un parteneriat între stat şi cetăţean. Nu trebuie ajuns în situaţia în care statul să impună cu forţa respectarea măsurilor impuse”, a mai spus Băsescu.