EXCLUSIV Traian Băsescu: „Populaţia să înţeleagă să se ferească şi să încetăm cu propagandiştii gen Şoşoacă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a intervenit telefonic la România TV, acesta comentând ultimele restricţii impuse de autorităţi, în special închiderea magazinelor la ora 18 în weekend.

09 apr. 2021, 20:43
EXCLUSIV Traian Băsescu: „Populaţia să înţeleagă să se ferească şi să încetăm cu propagandiştii gen Şoşoacă”

Traian Băsescu susţine că cea mai bună şansă a României pentru a ieşi din pandemie este ca populaţia să înţeleagă să se ferească, pentru că ţara noastră nu îşi permite un lockdown. Fostul preşedinte a declarat că România nu se află la nivelul economic al unor mari puteri din UE şi nu numai, ca Franţa, Marea Britanie, Germania sau Israel, astfel că un lockdown ar fi fatal pentru economia României.

„Romania nu are decat o sansa, sa nu impuna lockdown, iar populatia sa se fereasca. Adica sa purtam masca, sa stam la distanta si sa mergem in aglomeratie doar daca nu avem ce face. Unii se uita ca sunt lockdown-uri in Franta, Anglia, Germania, Israel, dar alea sunt forte economice, noi nu ne comparam cu ei.

Dar trebuie sa terminam cu propagandisti gen Sosoaca. Dar trebuie sa nu avem tampiti nici la guvern, pentru ca a inchide magazinele la 18 inseamna aglomeratie, lasa-le frate pana la 20, pana la 22.

Daca romanii nu sunt responsabili, nu au decat sa numere locurile de la ATI si sa tina minte ca doar un procentaj foarte mic din cei care ajung acolo scapa. „, a spus Traian Băsescu, în exclusivitate, la România TV.

Traian Băsescu, după condamnare fiicei sale: „Încă am credința că disputele trebuie tranșate în instanță”

Întrebat cum vede faptul că mulți din apropiații săi, mai ales membri ai familiei, au probleme în instanță, fostul președinte a spus că ”am destule semne de întrebare, dar ce pot face instanței, ce pot face judecătorilor? Ei au ciocănelul”.

”Încă n-am văzut om condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a instigat, fără să fi luat vreun ban, fără să fi făcut ceva. Dar am văzut oameni care au furat milioane și sunt liberi, nimeni nu îi atinge, doar pentru că au făcut un denunț”, a adăugat Traian Băsescu luni.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi cere lui Cîţu să spună la ce dobândă a făcut cel mai mare împrumut al României din ultimii 30 de ani: „3,5 miliarde împrumutaţi într-o singură zi. Domnul Cîţu să explice cu ce dobândă şi la ce foloseşte banii”