Traian Băsescu sugerează serviciul militar: „Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată”

Traia Băsescu a participat la conferința educațională V.R.E.M. de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, unde a răspuns la întrebări pe teme de actualitate.

12 nov. 2023, 08:46
Traian Băsescu sugerează serviciul militar: „Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, le-a vorbit tinerilor despre România și Uniunea Europeană (UE) în contextul noilor provocări de securitate.

‘Cântăreața lui Băsescu’, cu ochii în lacrimi. Ce a dezvăluit despre fosta familie prezidențială: „Mă trezeam cu garda de corp, bătea la ușa de la hotel”
„Mă uitam la Israel, când premierul Israelului, pe care-l cunosc bine, m-am întâlnit des cu el, a declarat stare de război. Au venit de peste tot din lume să-și apere țara. Când a venit razboiul în Ucraina au fost valuri de bărbați care au fugit. Deci asta … stateam și ma întrebam dacă România ar fi în aceasta situație…ce ar face cei 4 milioane de oameni care trăiesc în afara țării și ce ar face tinerii români, dacă se inroleaza sau nu. Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată, susţinuta, iubită, respectata. Iar dacă cetatenii nu o respecta sa nu aibă pretenții să fie respectati de ceilalți”, a declarat Traian Băsescu. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că eswte exclus să fim atacaţi de Rusia sau să luptăm alături de Ucraina.

Traian Băsescu, surprins în avion în timpul unei ”băi de mulțime” ca pe vremuri. Unde a călătorit fostul președinte

Eugen Tomac: Preşedintele Băsescu, după alegerile locale din 2020, nu s-a mai implicat deloc în activitatea partidului. S-a retras

Liderul PMP Eugen Tomac susţine că fostul preşedinte Traian Băsescu nu s-a mai implicat deloc în activitatea partidului după alegerile locale din 2020, când a candidat la Primăria Capitalei.

Preşedintele PMP Eugen Tomac a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Traian Băsescu mai e implicat în viaţa partidului.

”Nu, preşedintele Băsescu, după alegerile locale din 2020, nu s-a mai implicat deloc în activitatea partidului. S-a retras. Noi i-am fost recunoscători pentru sprijinul acordat. Asta nu înseamnă că nu discutăm. Discutăm, dar în chestiunile politice şi deciziile noastre nu se mai implică deloc”, a spus Eugen Tomac la Prima TV.

În 16 iunie 2018, Traian Băsescu s-a retras de la conducerea PMP, partid al cărui fondator este, dar a rămas preşedinte onorific. La alegerile locale din 2020, a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PMP şi a terminat competiţia pe locul trei, după Nicuşor Dan şi Gabriela Firea.

În noiembrie 2021, Traian Băsescu declara că, din data de 6 decembrie 2020 – data alegerilor parlamentare – nu a mai avut niciun fel de implicare în activitatea PMP şi nici nu mai deţine vreo funcţie în partid.  În 6 decembrie 2020, el afirma că scrutinul a arătat ”că se poate şi fără Băsescu”.