Traian Băsescu susţine că preşedintele ţării nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a şefilor de la Armată

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că președintele țării nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a șefilor de la Armată și de la interne.

28 mai 2017, 20:03
Traian Băsescu susţine că preşedintele ţării nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a şefilor de la Armată

Ei vor să-l izoleze pe Iohannis cât se poate de mult. Rețineți, președintele este comandantul Armatei. Este revoltător că-l scot de la interne, darămite să-l scoți de la Armată. Că și ăia sunt militarizați, internele. Deci, comandantul Armatei vrei să afle din presă cine a fost numit șeful serviciului de informații al Armatei?! Nu se poate! Mai ales că acest șef al serviciului de informații al Armatei este direct subordonat ministrului, nici măcar direct subordonat șefului de Stat Major. A fost șefului de Stat Major. (…) Eu i-am atenționat în Parlament, am votat împotrivă la interne„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Pe 18 mai, președintele Klaus Iohannis a declarat că adoptarea de către Senat a OUG privind Direcția Generală de Protecție Internă a Ministerului de Interne, prin care este eliminat avizul CSAT din numirea și eliberarea din funcție a șefului DGPI, este o eroare, arătând că, în „ultimă instanță”, o va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR).

Așa ceva nu se poate, este o eroare, o greșeală cum doriți. Atâta vreme cât instituția este una militarizată nu poate să funcționeze fără aviz CSAT. Punct. Iar, indiferent ce dorește Senatul sau Camera Deputaților, așa funcționează instituțiile în România, conform Constituției și dacă se menține această soluție, care este una neconstituțională, după părerea mea, evident că speța va merge la Curtea Constituțională. (…) În ultimă instanță, voi ataca eu la Curtea Constituțională, dar deocamdată așteptăm să-și revină Parlamentul și să intre în normalitate„, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Traian Băsescu: Au vrut să ştie ce face fiica mea în dormitor, a avut parte de o supraveghere sălbatică