Traian Băsescu: Nu primim lecţii de la politicienii maghiari. Oricine poate fi expulzat VIDEO

Președintele Traian Băsescu a făcut apel joi la politicenii maghiari care vin în țara noastră să trateze cu respect România, punctând că nu vor fi tolerate mesaje care să contravină Constituției și avertizând că "oricine poate fi expulzat" dacă nu respectă legea.

13 mart. 2014, 15:17
Traian Băsescu: Nu primim lecţii de la politicienii maghiari. Oricine poate fi expulzat VIDEO

Traian Băsescu a declarat că ia în calcul o legislaţie privind acţiunile partidelor extremiste.

„Probabil că noi am fost puţin relaxaţi plecând de la ideea că partidele extremiste nu au prins în România, nu sunt în Parlament. Ceea ce înseamnă că electoratul din România are un nivel de inteligenţă mult mai ridicat decât cel din ţările cu astfel de partide. Am discutat cu premierul să găsim o legislaţie privind acţiunile extremiste, cum sunt cele ale partidului maghiar Jobbik”, a susţinut şeful statului.

„O altă chestiune priveşte manifestările maghiarilor. Cărora le spun că orice ungur care nu respectă legile României va suferi consecinţele. Oricine poate fi expulzat în plin sejur dacă nu respectă legile şi Constituţia României. Joc politic anti-maghiar fac ungurii care vin la noi şi ne spun nouă cum să ne organizăm noi aici, administrativ şi din alte puncte de vedere. Nu cred că românii au atâtea drepturi în Ungaria cât au ungurii în România. Lecţii de la politicieni maghiari nu primim în ceea ce priveşte tratamentul maghiarilor din România. Când am să văd reprezentanţii minorităţiolor în parlamentul maghiarilor, am să salut această iniţiativă”, a mai spus Traian Băsescu.

Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea s-au aflat, joi, la Palatul Cotroceni la discuții cu președintele Traian Băsescu şi serviciile secrete pe marginea scandalului legat de extremiştii maghiari

Discuţia a avut loc în contextul tensiunilor din Ucraina şi după ce, miercuri, premierul Ponta a anunţat că transmis Preşedinţiei nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activităţile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, „cu impact în planul securităţii naţionale şi siguranţei publice”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că va cere public emiterea unui act normativ prin care să fie interzisă prezenţa în România a membrilor partidului extremist maghiar Jobbik

ALTE DECLARAŢII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

Băsescu: Să nu se spună că preşedintele scumpeşte energia electrică când eu insist asupra eliminării taxei pe carburanţi

„Să nu se mai spună că preşedintele scumpeşte preţul energiei electrice când eu insist asupra eliminării taxei pe carburanţi. Care va scumpi energia electrică şi toate celelalte produse, care se va resimţi în toată economia şi la nivelul tuturor cetăţenilor români”, a spus şeful statului.

Băsescu: Am constatat o minciuna publică consistentă, alimentată de la Guvern

„Am constatat o minciuna publică consistentă, alimentată de la Guvern. Chiar dacă v-am anunţat ieri că ordonanţa privind certificatele verzi e deja în vigoare. Repet, ordonanţa de urgenţă e deja în vigoare, de la 1 iulie 2013, produce deja efecte. Am promulgat azi legea de promulgarea a ordonanţei privind certificatele verzi şi aştept cu nerăbdarea ieftinirea preţului la energie electrică, aşa cum a spus guvernul. Ceea ce eu am contestat a fost lipsa avizului de la Comisia Europeană. Şi pot fi consecinţe serioase. Am decis să promulg legea de aprobarea a OUG, deşi nu are avizul de la Comisia Europeană, aşa cum ne cere Tratatul de aderare la UE. Desigur, pot fi consecinţe publice, dar cred că Guvernul şi-a asumat responsabilitatea asupra acestora”, a spus Băsescu.

 Băsescu: Chevron şi Exxon intenţionează să-şi continue activitatea privind extracţia de gaze de şist

„Ambele companii, Chevron şi Exxon, intenţionează să-şi continue activitatea privind valorificarea autorizaţiilor primite de la autorităţile locale. Eu le-am spus să aibă în vedere că primele pieţe care trebuie acoperite sunt România şi Republica Moldova. România trebuie să sprijine Republica Moldova până la eliminarea totală a dependenţei faţă de Federaţia Rusă”, a apus Băsescu.