TRAIAN BĂSESCU, către Iohannis: Nu va fi uşor mandatul dvs. Uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia

Publicat: Vineri, 21 Noiembrie 2014 12:39 // Actualizat: Vineri, 21 Noiembrie 2014 13:21 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, a fost prezent, vineri, la CCR, la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Băsescu i-a urat preşedintelui ales să obţină şi un al doilea mandat de şef al statului deoarece cinci ani sunt insuficienţi pentru transformarea radicală a României.

"Pentru mine este finalizarea a 10 de ani de mandat şi vă doresc, domnule preşedinte ales, ca după primul mandat să nu fiţi în banca din stânga, ci tot în cea din dreapta, iar în stânga să nu fie fostul preşedinte", a declarat Traian Băsescu, făcând trimitere la poziţionarea sa şi a lui Iohannis în sala în care judecătorii Curţii Constituţionale au validat mandatul de preşedinte al lui Iohannis.

Băsescu l-a avertizat pe succesorul său la Cotroceni că are nevoie de două mandate pentru a reuşi să modernizeze România. "Cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înşeală. În politicul românesc, există destul resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală a preşedintelui, ca utilizând toate instrumentele constituţionale să facă să se meargă înainte, pe drumul fixat", a declarat Băsescu.

Mai mult, el a apreciat că uneori este nevoie de forţarea limitelor Constituţiei pentru ca România să meargă înainte. "Am constatat în 2 mandate că se vor găsi întotdeauna în societatea şi mass-media românească germenii pasului înapoi şi uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia pentru a te opune pentru că românii îşi doresc o ţară modernă. Sunt instituţii care s-au modernizat, cele care au ţinut de preşedintele României au făcut paşi înainte, dar cele la nivel guvernamental nu sunt toate reformate", a spus preşedintele în exerciţie.

"Nu va fi uşor mandatul dvs. Vă voi transfera tot ce ştiu, aşa cum am stabilit, într-o perioadă de tranziţie care începe astăzi. Eu şi Ion Iliescu am făcut schimbul la Cotroceni în 15 minute. Acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, avem o perioadă de tranziţie. Fiecare consilier va avea timp să trasfere dosarele, eu însumi i le voi transfera domnului Iohannis pe cele mai importante", a declarat Băsescu.

"O să purced la a strânge mâna judecătorilor CCR de la dreapta la stânga ca să mă apropii, simbolic, de uşă", a mai spus Traian Băsescu în încheierea discursului său.

Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României a fost validată, vineri, de Curtea Constituţională. La ceremonie a participat şi peşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.

Ceremonia de validare a început la ora 12.00. În debutul şedinţei, şeful CCR, Augustin Zegrean, a anunţat decizia Curţii de a valida alegerile prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte.

Zegrean i-a înmânat lui Iohannis un exemplar cu hotărârea Curţii.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Traian Băsescu Traian basescu CCR Traian Băsescu Klaus Iohannis
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 nov 17:24
...ploaia asta îmi creşte părul“, le-a spus preşedintele în funcţie jurnaliştilor.  TRAIAN BĂSESCU, către Iohannis: Nu va fi uşor mandatul dvs. Uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia Source Article from...
21 nov 16:52
...l-a avertizat pe succesorul său la Cotroceni că are nevoie de două mandate pentru a reuşi să modernizeze România. Citeste mai mult aici Publicat în categoria ...
21 nov 13:01
...la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Citește mai departe… …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.7231
RON
23 Jul
noapte 21 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H