Traian Berbeceanu a făcut anunţul. Intră sau nu Capitala în scenariu roşu după noua metodă de calcul a ratei COVID

Intră în vigoare o nouă metodă de raportare a cazurilor COVID 19, iar focarele din spitale şi centrele de îngrijire vor fi incluse în calculele de raportare a incidenţei coronavirusului.

25 feb. 2021, 14:52
Traian Berbeceanu a făcut anunţul. Intră sau nu Capitala în scenariu roşu după noua metodă de calcul a ratei COVID

Traian Berbeceanu a făcut anunţul.  Intră sau nu Capitala în scenariu roşu după noua creştere a cazurilor COVID. Astfel, Capitala şi mai multe oraşe importante din ţară s-ar putea afla din nou pe lista ROŞIE a României.

Traian Berbeceanu a făcut anunţul. Intră sau nu Capitala în scenariu roşu după noua metodă de calcul a ratei COVID

„Urmărim cu mare atenție modul în care rata de infectare evoluează. În acest moment, suntem în scenariul galben. Avem încredere și sperăm că vom rămâne în acest scenariu, cât timp măsurile aflate în vigoare sunt respectate în continuare cu strictețe”, a spus, joi, la Antena 3, Traian Berbeceanu.

„Odată cu aplicarea metodei noi de calcul a incidenței de contaminare, vreau să vă spun că orașele mari sunt puțin afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2,40 astăzi, cu focare este de 2,42. În măsură mai mare, vor fi afectate de modul acesta de calcul localitățile mici”, a explicat Berbeceanu.

„Să fim optimiști și să încercăm să fim și serioși și să respectăm măsurile”, a mai transmis acesta.

Raed Arafat anunţă schimbări la modalitatea de raportare a cazurilor COVID. Şeful DSU susţinecă noua modalitate va fi o soluţie corectă şi nu crede că aceasta va avea un impact foarte mare. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii spune că decizia s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific.

„E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi (joi, n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a declarat Raed Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă o nouă modalitate de raportare a cazurilor COVID: Calculul este total. Va fi o creştere!