Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul şef SRI Alba, Ioan Tarnu. Îi solicită daune morale de 150.000 de lei

Fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu şi îi cere daune morale în valoare de 150.000 de lei, acuzându-l că a lansat în spaţiul public aspecte neadevărate, care îi afectează reputaţia

13 oct. 2017, 13:37
Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul şef SRI Alba, Ioan Tarnu. Îi solicită daune morale de 150.000 de lei

Acţiunea civilă prin care Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu a fost înregistrată, joi, iar obiectul ei este, potrivit portalului Tribunalului Alba, „acţiune în constatare 150.000 de lei”.

La începutul lunii septembrie, Ioan Tarnu a povestit, la un post de televiziune, cum a fost „vânat” şi ce eforturi s-au făcut pentru a i se înscena ceva cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, precizând că nu poate proba afirmaţiile însă are încredere în sursa care i-a dat informaţiile.

„L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculeţe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoştea de peste 20 de ani” a spus, printre altele, Ioan Tarnu.

Citeşte şi: Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu: Am avut o experienţă extrem de negativă cu Florian Coldea

Imediat după aceea, Traian Berbeceanu a reacţionat pe Facebook, cerându-i lui Ioan Tarnu să retracteze, în termen de cinci zile, „afirmaţiile mincinoase” făcute la adresa lui, în caz contrar îl va acţiona în judecată

„În cursul anului 2011 a fost investigat de echipa BCCO Alba, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului, membrii grupării fiind specializaţi în furturi de utilaje agricole şi de construcţii din ţările U.E. Tarnu Ioan a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. În seara de 05.09.2017, Tarnu Ioan a dorit să demonstreze opiniei publice că, pe lângă aceea că este un infractor dovedit, este şi un mincinos notoriu, oferind un interviu postului de televiziune Antena 3. În cadrul interviului, infractorul Tarnu Ioan a făcut nenumărate afirmaţii mincinoase, calomnioase, defăimătoare la adresa mea, acestea fiind preluate ulterior de mai multe publicaţii centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îmi solicite punctul de vedere în acest sens. Îi solicit public condamnatului Tarnu Ioan să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi tv şi publicaţii, în termen de 5 zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază”, a scris Traian Berbeceanu.

De asemenea, fostul şef al BCCO Alba a precizat că promite că banii pe care îi va obţine îi va folosi pentru „plata unor burse de studii pentru trei studenţi la jurnalism”, care se vor angaja ca după absolvire „să respecte deontologia profesiei de ziarist”.

În 13 septembrie, Traian Berbeceanu a publicat, pe Facebook, o notificare, care ar fi trimis-o fostului şef al SRI Alba şi prin care i-a adus la cunoştinţă că prin interviul său a lansat în spaţiul public „aspecte neadevărate” cu privire la persoana sa, „făcând afirmaţii mincinoase”, de natură să îi afecteze „în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine”.

Totodată, prin această notificare, lui Tarnu i-a fost adus la cunoştinţă faptul că, în cazul în care nu îşi retracta „afirmaţiile mincinoase, false, defăimătoare” se va adresa instanţei şi va cere daune morale de 150.000 de lei.


loading...