Traian Băsescu: Am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiţia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns duminică, la ora 10.00, la secţia de votare de la Colegiul Economic "A.D.Xenopol" din Capitală. Acesta a fost însoţit de soţia sa, Maria.

11 dec. 2016, 07:51
Traian Băsescu: Am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiţia

„În primul rând am votat cu gândul la faptul că în urma acestor alegeri vom avea un Guvern eficient. Eficient în a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de muncă. Am votat cu gândul la Guvern, care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor. Adică, natalitate, educație, sănătate

Am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiţia şi cu gândul la o justiţie care să înţeleagă că respectarea drepturilor fundamentale este urgenţa zero în construirea unui stat de drept”, a declarat Traian Băsescu, la ieşirea de la vot.

Fostul preşedinte speră ca românii să iasă în număr cât mai mare la votul de duminică.

Întrebat dacă Elena Udrea, care candidează ca independent pentru un nou mandat de deputat, poate intra în Parlament, Băsescu a răspuns: „De ce nu? Sunt convins că poate să intre”.

Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Klaus Iohannis a votat pentru „o Românie prosperă şi puternică”