Traian Ungureanu, comentează dur refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Dăncilă: O dovadă trupeşă de mârlănie scrobită

Fostul europarlamentar PNL Traian Ungureanu critică dur refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o confruntare televizată cu Viorica Dăncilă.

18 nov. 2019, 11:12
Traian Ungureanu, comentează dur refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Dăncilă: O dovadă trupeşă de mârlănie scrobită

„Refuzul princiar al Preşedintelui de a o întîlni pe microscopica Dăncilă e o dovadă trupeşă de mîrlănie scrobită, dar asta e o chestiune personală, un caz de bărbăţie zero, pozînd fraudulos în virtute.

Mai grav, Preşedintele nu a făcut altceva decît să legitimeze oficial şi să sfinţească moral ruptura care desparte ţara în iluminaţi cu permis de conducător şi proşti sadea rămaşi de căruţă – „deplorables“, cum ar zice fosta iminentă Preşedintă a Statelor Unite.

Dezbaterile tv nu sînt o obligaţie sau o regulă democratică. Problema nu e absenţa dezbaterii tv, ci argumentaţia folosită pentru a justifica refuzul de dezbatere. Astfel, Preşedintele Iohannis susţine că nu serveşte dezbateri cu reprezentanta unui partid care a guvernat împotriva românilor. Urmînd acest raţionament, 20% din alegătorii prezenţi la urne în primul tur sînt parte a unui complot anti-românesc. Comentatori sensibili şi pudici au folosit alt argument: Dăncilă e atît de proastă încît trebuie ferită de propria reputaţie. O confruntare televizată cu diogenicul Klaus ar da cu fustele-n sus handicapurile Vioricăi Dăncilă. Din motive de igienă, orice adevărat civic va refuza acest spectacol”, scrie Traian Ungureanu, pe Adevărul.