Tramvai deraiat pe şoseaua Ştefan cel Mare, la intersecţia cu Calea Moşilor VIDEO

Un tramvai fără călători de pe linia 5 a deraiat, luni, pe şoseaua Ştefan cel Mare, la intersecţie cu Calea Moşilor, pe sensul către terminalul Sfântul Gheorghe.

23 ian. 2023, 17:26

Un tramvai a deraiat în București luni după-amiază. Incidentul a avut loc în zona Obor. Este al treilea astfel de incident care a avut loc luni, după cel de la Piața Sudului și cel pe de Bulevardul Theodor Pallady.

Din fericire, în momentul incidentului în tramvai nu erau pasageri și nu a fost nimeni rănit.  Tramvaiul care a deraiat a blocat două linii de tramvai, 10 și 21, pe sensul spre Șura Mare (10), respectiv spre Piața Sf. Gheorghe.

Accident teribil, 11 persoane au murit. Flăcările au cuprins vehiculul în mai puţin de 30 de secunde. Singurul supravieţuitor, un student care a spart geamul microbuzului
„Liniile 10 și 21 – blocate pe sensul spre Șura Mare (10), respectiv spre Piața Sf. Gheorghe (21). Cauza: deraiere în zona Șos. Ștefan cel Mare/Calea Moșilor”, a transmis STB pe Twitter.

Circulaţia tramvaielor pe liniile 10 şi 21 a fost reluată după repunerea pe şine a tramvaiului de pe linia 5, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Brânduşa Raeceanu. Ea a precizat că echipele STB au intervenit pentru repunerea tramvaiului pe şine şi că circulaţia pe liniile 10 şi 21 a fost sistată aproape o oră şi jumătate.

Este al treilea tramvai care a ieșit de pe șine luni, în București, după ce alte două incidente au avut loc pe Bulevardul Theodor Pallady și în zona Piața Sudului.

Accident cu două microbuze și un autoturism în Sibiu. Mai multe persoane au ajuns la spital
Potrivit purtătorului de cuvânt al Societăţii de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu, circulaţia tramvaielor de pe liniile 10 şi 21 este în prezent blocată.

Brânduşa Raeceanu a adăugat că echipele de intervenţie ale STB sunt la faţa locului şi intervin pentru repunerea tramvaiului pe şine.