Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan a semnat contractul de achiziţie

Nicuşor Dan a semnat marți contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane. Valoarea contractului este de aproximativ 200 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

11 mai 2021, 14:24
Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan a semnat contractul de achiziţie
Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan a semnat contractul de achiziţie

Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că a semnat contractul de achiziţie a 100 de tramvaie.

Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan: Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public

“Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună.

Un cuvânt despre fosta administraţie, dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turceşti şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020”, a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi EURO 2021. Nicuşor Dan: „Avem verde de la UEFA pentru gazon”

Potrivit unui comunicat transmis de STB, noile tramvaie vor intra pe traseu începând cu anul 2022 şi vor putea fi folosite pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

“Am semnat astăzi, alături de Primarul General Nicușor Dan, contractul pentru achiziționarea a 100 de tramvaie de 36 m, cu podea total coborâtă. Țin foarte mult la modernizarea parcului mijloacelor de transport în comun deoarece mă interesează ca serviciile oferite cetățenilor Capitalei să fie de calitate.

Trebuie să acordăm prioritate acelor mijloace de transport care contribuie la reducerea poluării în București.

Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55. În mandatul meu, principalele priorități vor fi siguranța și confortul călătorilor din București. Parcul auto existent va fi întreținut, curățat iar serviciile noastre de transport călători se vor îmbunătăți permanent”, a tranismis Adrian Criț, Director General Societatea de Transport București.

Citeşte şi Nicuşor Dan a fost somat de USR. Formaţiunea politică a cerut organizarea de urgenţă a unei dezbateri privind transportul public!