Tramvaiele liniei 41 vor circula din nou între terminalele Piaţa Presei Libere şi Ghencea

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 între terminalele "Piaţa Presei Libere" şi "Ghencea" va fi reluată sâmbătă, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel şi Grant.

31 aug. 2019, 05:22
Tramvaiele liniei 41 vor circula din nou între terminalele Piaţa Presei Libere şi Ghencea

Potrivit Societăţii de Transport Bucureşti, tramvaiele liniei 41 îşi vor relua circulaţia între terminalele „Piaţa Presei Libere” şi „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Sos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea.

STB precizează că pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Sos. Virtuţii spre Str. Turda. STB SA va menţine în continuare liniile navetă de autobuz 641 şi 642 pentru preluarea călătorilor şi, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcţiona între terminalele „Ghencea” şi „Lujerului”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu. Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale „Lujerului” amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond, potrivit Agerpres.

„Din simulările efectuate pe computer de STB SA, în condiţiile de mai sus, intervalul de succedare între două tramvaie consecutive va fi de 3-4 minute la orele de vârf, faţă de 2-3 minute cât era intervalul înainte de suspendarea liniei”, susţine directorul general al STB SA, Andrei Creci. El menţionează că, în plus, STB SA va monitoriza permanent fluxurile de călători în zona deservită de această linie importantă şi va propune forurilor decizionale, în mod operativ, modificări ale capacităţii de transport, în funcţie de cerere.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost suspendată pe 29 iunie pentru efectuarea lucrărilor de construire a Pasajului Ciurel peste Şoseaua Virtuţii, precum şi a celor de reabilitare a Pasajului Grant.

STB a anunţat atunci că pune în circulaţie 50 de autobuze pentru preluarea călătorilor, pe cele două lunii navetă, 641 şi 642, dar ulterior a suplimentat cu încă numărul acestora.

Linia 41 de tramvai, cu o lungime de 8,5 kilometri (17 kilometri dus-întors), deservea zilnic în jur de 150.000 călători din 5 cartiere.