Transfăgărăşanul a fost ÎNCHIS. Când se va putea circula din nou pe cel mai frumos drum

Cel mai frumos din lume, așa cum l-au numit britanicii de la Top Gear, este închis, începând de marţi, 1 noiembrie 2016. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că este INTERZIS accesul pe Transfăgărăşan, pe perioada iernii, între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

01 nov. 2016, 08:05
Transfăgărăşanul a fost ÎNCHIS. Când se va putea circula din nou pe cel mai frumos drum

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri.

Reprezentanţii CNAIR au anunţat că circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan a fost închisă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

„Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a DN 7C Transfăgărăşan (…), dar şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, pericol de polei, etc”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Astfel, şoferii nu mai pot circula cu maşinile între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş). La Bâlea Cascadă, drumarii au instalat deja panourile care anunţă închiderea traficului.

Drumul care străpunge Carpații, între județele Sibiu și Argeș, va fi redeschis abia la vară. În anii trecuți, Compania de Drumuri anunța că drumul rămâne închis până în 1 iulie.

De această dată, autoritățile nu au precizat data redeschiderii, dar au menționat că vor aștepta ca vremea să se îndrepte. Asta înseamnă că Transfăgărășanul nu va fi redeschis înainte de luna iunie, când zăpezile încă măsoară straturi considerabile, la 2.000 de metri altitudine.

Turiștii vor putea totuși ajunge la Bâlea Lac, însă doar cu telecabina. Transportul pe cablu este disponibil doar de pe versantul dinspre Sibiu al muntelui, iar punctul de pornire este la Bâlea Cascadă, scrie digi24.ro. 

Zăpadă de 44 de centimetri în Ceahlău şi de 25 de centimetri la Bâlea Lac. Transfăgărăşanul a fost închis pe 14 octombrie 

Stratul de zăpadă a crescut la 25 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraș, în zona turistică Bâlea Lac, unde accesul pe Transfăgărășan este în continuare oprit, drumarii nereușind încă să deszăpezească carosabilul din cauza viscolului. Detalii, aici.