Transfăgărăşanul, deszăpezit pentru ultima dată: „Săptămâna viitoare sperăm să-l redăm circulaţiei”

VIDEO Transfăgărășanul s-ar putea deschide săptămâna viitoare, anunță reprezentanții DRDP Brașov. În prezent au loc ultimele deszăpeziri.

15 iun. 2023, 17:53
Transfăgărăşanul, deszăpezit pentru ultima dată: „Săptămâna viitoare sperăm să-l redăm circulaţiei”

Chiar dacă stratul de zăpadă depășește pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut, drumarii îl deszăpezesc, astfel încât Transfăgărășanul să poată fi deschis până la mijlocul săptămânii viitoare.

„Ultimele pregătiri înainte de deschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca de săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea, suntem aproape de final și facem tot posibilul ca pâna la mijlocul săptămțnii viitoare să deschidem drumul”, a precizat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Şoseaua, care ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac, este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci și alunecări de teren.

Porţiunea de drum închisă este cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Citeşte şi: Prognoza meteo 16 iunie 2023. Cum va fi vremea, ce anunță meteorologii