Transferuri ILEGALE de elevi: Adjunctul ISJ Suceava va fi înlocuit din funcţie

Publicat: Luni, 24 August 2015 19:51 // Actualizat: Luni, 24 August 2015 19:52 // Sursa: romaniatv.net

Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Cristina Teodorovici, care a condus Comisia de admitere în liceu, va fi înlocuit din funcţie. Această măsură vine după ce Corpul de control al Ministerului Educaţiei a stabilit că în judeţ au fost aprobate ilegal 322 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a.

Instituţia a fost înştiinţată că, prin ordin al ministrului Educaţiei, începând cu 31 august, Cristinei Teodorovici îi încetează detaşarea în funcţia de inspector şcolar general adjunct şi va reveni la catedra rezervată de la Centrul şcolar de educaţie incluzivă Suceava, scrie Mediafax.

De asemenea, conform sursei citate, un al doilea ordin al ministrului Educaţiei prevede că, începând cu 1 septembrie, va fi numit, prin detaşare, în locul Cristinei Teodorovici, profesorul Cristian Cuciurean, în prezent director al Colegiului Silvic "Bucovina" din Cîmpulung Moldovenesc. Cuciurean a mai fost inspector şcolar general adjunct în perioada guvernării PDL. El a fost consilier judeţean ales pe listele PDL, însă a demisionat în urmă cu un an din partid, devenind independent.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, în 17 august, că 332 de transferuri în clasa a IX-a au fost anulate în judeţul Suceava, membrii comisiei de admitere a ISJ vor fi cercetaţi disciplinar şi există suspiciuni de abuz în serviciu, fiind făcută sesizare penală.

Inspectorii Corpului de control al MECS au făcut verificări în judeţele Suceava, Brăila, Bihor, Prahovaşi Neamţ, după ce au existat informaţii că sunt sute de transferuri nejustificate în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei a ANULAT sute de transferuri ilegale la liceu. Trei inspectori, DEMIŞI

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H