Transgaz nu preconizează probleme în acoperirea consumului de gaze naturale

Transportatorul național de gaze, Transgaz, nu se așteaptă la probleme cu acoperirea consumului de gaze naturale al utilizatorilor casnici și industriali, cu toate că nivelul acestuia este la cote-record, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

11 ian. 2017, 07:53
Transgaz nu preconizează probleme în acoperirea consumului de gaze naturale

„Având în vedere condițiile meteo din ultima perioadă și consumurile record de gaze naturale înregistrate la nivelul țării, vă informăm că sistemul național de transport gaze naturale funcționează în parametrii normali și nu preconizăm probleme în acoperirea consumului utilizatorilor casnici și industriali”, spun reprezentanții companiei.

Astfel, marți, consumul național a fost estimat la circa 71,6 milioane de metri cubi. Acest necesar a fost asigurat din producția internă (circa 30,8 milioane de metri cubi), din extracțiile din depozite (circa 25,8 milioane de metri cubi) și din import (circa 15 milioane de metri cubi).

Valorile sunt în scădere față de ziua de luni, când s-a înregistrat un record de 74 de milioane de metri cubi.

Citeşte şi Anunţ important din cauza viscolului. Ministrul Energiei: Este posibil să apară noi deconectări de la reţeaua de energie electrică