OMS: Transmiterea pe cale sexuală a virusului Zika era deja cunoscută

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată față de cazul de transmitere a Zika pe cale sexuală, a declarat, pentru EFE, un purtător de cuvânt al OMS, amintind că, potrivit studiilor științifice, această cale de transmitere fusese dovedită din 2008 în Statele Unite ale Americii.

03 feb. 2016, 19:17
OMS: Transmiterea pe cale sexuală a virusului Zika era deja cunoscută

Autoritățile sanitare din Texas (SUA) au anunțat marți un caz de transmitere a virusului Zika prin contact sexual. Pacientul a avut relații sexuale cu o persoană bolnavă care s-a întors dintr-o țară unde virusul este prezent, potrivit serviciilor de sănătate, scrie Agerpres.

„Suntem îngrijorați cu privire la informațiile despre cazul de transmitere pe cale sexuală. Acesta ar fi al doilea cu privire la care există informații că o persoană dobândește virusul pe această cale”, a declarat Tarik Jaserevic, purtător de cuvânt al OMS.

Este nevoie de „mai multe cercetări” pentru a înțelege această situație.

Cazuri de Zika au fost detectate în 25 de țări și teritorii din America, ceea ce a determinat unele guverne din regiune să ia măsuri extreme împotriva țânțarului care transmite virusurile Zika, Dengue și Chikungunya.

Citeşte şi