Transport GRATUIT pentru elevi şi preşcolari la manifestările organizate de instituţii publice de cultură

Publicat: Miercuri, 21 Septembrie 2016 19:33 // Actualizat: Miercuri, 21 Septembrie 2016 19:33 // Sursa: romaniatv.net

Elevii și preșcolarii din București vor avea asigurat transportul, în grupuri organizate, la manifestările culturale inițiate de instituții publice de cultură de interes local din subordinea CGMB.

Consilierii generali au adoptat miercuri un proiect de hotărâre în acest sens.

Cheltuielile de transport vor fi incluse în bugetul anual al Proedus. Instituțiile de cultură beneficiare indirect ale acestei facilități au obligația de a nu cuprinde cheltuielile de transport în prețul biletului de acces la spectacol.

Instituțiile publice de cultură de interes local din subordinea CGMB vizate de decizia consilierilor sunt teatrele Odeon, Bulandra, Nottara, Metropolis, Constantin Tănase, Masca, Teatrul Evreiesc de Stat, Țăndărică, Ion Creangă, Excelsior, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Circ&Variete Globus București, Opera Comică pentru Copii și Teatrul Stela Popescu.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că, pentru susținerea actului cultural, educarea și încurajarea tinerei generații de a deveni iubitori de artă și frumos, este considerată oportună sprijinirea elevilor și preșcolarilor prin punerea la dispoziție a transportului către teatrele din subordinea CGMB.

"Din repetatele întâlniri pe care le-am avut cu managerii de teatre a reieșit și această necesitate și s-a adus la cunoștința noastră o situație cu care ne confruntăm. În anii trecuți, atunci când și puterea de cumpărare era mai crescută pentru familiile din Capitală, nu se simțea atât de mult în bugetul familiilor bucureștene și plata transportului către instituțiile de teatru, de spectacol din Capitală. Domnii directori au semnalat că în ultima perioadă multe dintre familiile din București nu au mai putut acoperi aceste costuri de transport și s-a simțit, din păcate, prin faptul că mult mai puține școli sau grădinițe au putut să vină cu preșcolarii sau elevii la teatrele din Capitală", a declarat primarul general Gabriela Firea, la ședința CGMB de miercuri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CGMB consilierii generali ai Capitalei transport gratuit transport gratuit elevi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H